UN NOU INEL RUTIER METROPOLITAN – Traseul va avea aproape 16 km. Se pregateste studiul de fezabilitate

Apare un nou inel rutier metropolitan de nord, din Osorhei spre Paleu. Consiliul Judetean Bihor a aprobat in sedinta un proiect de hotarare privind asocierea pentru realizarea unui nou proiect de infrastructura, „Inelul Rutier Metropolitan de Nord”.

Inelul Rutier Metropolitan de Nord va asigura conectivitatea intre DN1 si DN19, traseul pornind din Centura Osorhei, spre localitatea Fughiu, si trecand prin cartierele Tineretului si Podgoria. Dinspre zona Gheorghe Doja, traseul va continua inspre comuna Paleu, prin localitatile Saldabagiu de Munte si Paleu, pana la Centura Biharia.

Lungimea estimativa a traseului este de 15,8 kilometri, acesta urmand sa fie ajustat.

Consiliul Judetean Bihor va aloca 270.000 de lei pentru intocmirea studiului de fezabilitate. Pentru construirea propriu-zisa a noului drum se vor face demersuri pentru a gasi o sursa de finantare.

Consiliul Judetean Bihor incheie un contract de asociere cu Primaria Municipiului Oradea si primariile comunelor Osorhei si Paleu si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ZMO pentru realizarea in comun a studiului de fezabilitate. Fiecare partener al acordului va aloca resurse financiare pentru intocmirea studiilor geotehnice, topografice, de trafic si a altor documentatii necesare.

Ne propunem ca traseul sa fie definitivat pe baza studiilor geotehnice si topografice si sa fie asumat de catre fiecare localitate in parte. Vom lucra in perioada urmatoare cu proiectantii si cu partenerii in asa fel incat sa avem un traseu fezabil”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Articolul precedentSE CAUTA SOLUTII PENTRU UN DRUM STRATEGIC – Ordinul de incepere a lucrarilor pe Drumul Judetean 102 I, Valea Doftanei – Bradet va fi emis in septembrie
Articolul următorPASAJUL GHICA SE MAI AMANA PUTIN, PRIMARUL SPUNE CA E IN GRAFIC – Pe pasaj se va circula din toamna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.