UN POD VA FI DEMOLAT IN CLUJ – La Paglisa se construieste un pod nou de 6,3 milioane lei fara TVA

Consiliul Judetean Cluj construieste un pod nu in localitatea Paglisa. Vechiul pod va fi demolat.

Consiliul Judetean Cluj a semnat contractul pentru demolarea podului situat pe drumul judetean 161, la kilometrul 30+977, in localitatea Paglisa, si construirea unuia nou pe acelasi amplasament.

Investitia are o valoare de 6.305.521 de lei, fara TVA, finantarea fiind asigurata prin Programul National de Investitii ,,Anghel Saligny”.

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri si o singura deschidere in lungime de 25,40 metri, aceasta reprezentand distanta intre doua picioare de pod. In ceea ce priveste partea carosabila, aceasta va avea latime de 7,80 metri. De asemenea, vor exista doua trotuare cu o latime de 1,15 metri.

Lucrarile vor demara la inceputul anului viitor, de indata ce conditiile meteorologice vor permite desfasurarea in bune conditii a acestor categorii de operatiuni.

Durata maxima de executie este de 36 luni de la data emiterii ordinului de incepere.

Necesitatea reabilitarii complete a podului a fost determinata de starea de degradare in care se afla acesta. Astfel, in baza propunerii expertilor in domeniu, s-a luat decizia demolarii vechiului pod si construirii unui pod nou”, precizeaza CJ Cluj.

In ceea ce priveste calea de rulare, aceasta este prevazuta cu hidroizolatie performanta, protectie pentru hidroizolatie si doua straturi de asfalt. Nu in ultimul rand, in cadrul investitiei vor fi executate lucrari de amenajare a albiei, prin realizarea de ziduri de dirijare.

Pe parcursul executiei lucrarilor la noul pod circulatia rutiera se va derula pe unul provizoriu in lungime de 14,80 metri, amplasat in amonte de podul existent si care va fi realizat din elemente prefabricate.

Ceea ce urmarim este ca toatepodurile situate pe drumurile judetene sa ofere participantilor la trafic conditii optime de siguranta si confort. Astfel, avansam in cadrul unui program mult mai amplu care a demarat prin construirea celor doua poduri noi din localitatile Valeni si Jichisu de Jos si ale caror lucrari au fost finalizate in cursul anului trecut”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Articolul precedentPROMISIUNI NOI PENTRU DECONGESTIONAREA TRAFICULUI DE PE VALEA PRAHOVEI – Se vor construi cai rutiere suplimentare la Azuga, Busteni si Comarnic de 1,17 miliarde lei
Articolul următorCROATIA AIRLINES ISI CUMPARA AVIOANE – Transportatorul aerian a comandat sase aeronave Airbus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.