PROMISIUNI NOI PENTRU DECONGESTIONAREA TRAFICULUI DE PE VALEA PRAHOVEI – Se vor construi cai rutiere suplimentare la Azuga, Busteni si Comarnic de 1,17 miliarde lei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat doua parteneriate importante pentru descongestionarea traficului rutier pe Valea Prahovei (DN1).

Impreuna cu Consiliul Judetean Prahova dorim sa aplicam solutii pentru separarea traficului turistic de cel de tranzit prin constructia unor cai rutiere suplimentare la Azuga, Busteni si Comarnic”, anunta Grindeanu.

Valoarea totala estimata a lucrarilor este de 1,179 miliarde de lei: 341 milioane lei pentru accesul rutier in zona localitatii Comarnic, 838 milioane lei pentru accesul rutier in zona localitatilor Azuga si Busteni.

In perioada imediat urmatoare CJ Prahova va lansa licitatiile pentru proiectarea si executia acestor obiective.

Drumul de acces de la Comarnic va avea o lungime de 5,86 km, iar constructia lui va dura 24 de luni de la semnarea contractului.

Drumul de acces rutier complementar- necesar descongestionarii circulatiei din zonele centrale ale oraselor Busteni si Azuga- va avea o lungime de 9,43 km si va fi finalizat in 36 de luni de la semnarea contractului.

Finantarea acestor proiecte este asigurata de Ministerul Transporturilor, din POT 2021-2027.

In acest moment sunt 54 de protocoale incheiate cu autoritatile locale, ceea ce face ca implementarea unor proiecte de interes zonal sa fie mult mai eficienta”, adauga ministrul.

Articolul precedent9 FIRME AU DEPUS OFERTE PENTRU INELUL METROPOLITAN ORADEA – Inelul rutier metropolitan costa 261 milioane lei si va avea 17 kilometri
Articolul următorUN POD VA FI DEMOLAT IN CLUJ – La Paglisa se construieste un pod nou de 6,3 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.