CROATIA AIRLINES ISI CUMPARA AVIOANE – Transportatorul aerian a comandat sase aeronave Airbus

Constructorul aerian Airbus a anuntat ca a semnat o comanda ferma pentru sase noi aeronave de pasageri A220 cu transportatorul controlat de stat Croatia Airlines.

Croatia Airlines intentioneaza sa inchirieze inca noua A220, ducandu-si angajamentul total pentru acest tip la 15”, a anuntat producatorul european intr-un comunicat de presa, scrie publicatia SeeNews.com.

Avioanele A220 vor inlocui aeronavele din generatia anterioara in flota Croatia Airlines, reducand costurile de operare si imbunatatind competitivitatea si eficienta verde asupra mediului.

A220 are un design curat si este singurul avion construit special pentru segmentul de piata cu 100 pana la 150 de locuri, a spus Airbus.

In prezent, transportatorul croat opereaza o flota Airbus de sapte avioane cu un singur culoar din familia A320.

Acordul prevede o reinnoire completa a flotei Croatia Airlines cu aeronavele de tip unic pana in 2026, a declarat Croatia Airlines intr-un comunicat de presa separat, fara a dezvalui detaliile financiare ale comenzii.

La inceputul acestei luni, transportatorul aerian a declarat ca guvernul croat se astepta sa-si majoreze capitalul cu 296 de milioane de kuna (41 milioane de dolari/39 de milioane de euro) la 923,9 milioane de kuna prin subscrierea de noi actiuni in valoare de 29,6 milioane de kuna.

Actiunile companiei s-au tranzactionat ultima data la Bursa de Valori din Zagreb pe 14 octombrie, cand au inchis fix la 35 de kuna.

Articolul precedentUN POD VA FI DEMOLAT IN CLUJ – La Paglisa se construieste un pod nou de 6,3 milioane lei fara TVA
Articolul următorINCEP ZBORURILE DE CALIBRARE PE AEROPORTUL DIN BRASOV – Prima etapa va insuma 30 de ore de zbor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.