LUCRARI PE AEROPORTUL DIN ORADEA – Asocierea Precon Transilvania, Citadina 98 si Lemacons castiga un contract de 79,4 milioane lei pentru prelungirea pistei, care va avea 2,5 km

Aeroportul Oradea a semnat contractul pentru proiectarea si executia proiectului privind prelungirea pistei de decolare/aterizare.

Firma care va realiza proiectul este asocierea Precon Transilvania, in calitate de lider, cu companiile Citadina 98 SA si Lemacons.

Valoarea contractului este de 79.407.585,75 de lei, fara TVA, iar durata de executie a fost stabilita la 13 luni (6 luni pentru proiectare si 7 luni pentru executia lucrarilor).

Proiectul „Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea” este finantat cu fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 (POIM 2014 – 2020), pe Axa Prioritara 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectivul specific 2.3 Cresterea gradului de utilizare sustenabila a aeroporturilor.

Proiectul are ca obiective principale extinderea pistei de decolare-aterizare cu 400 metri inspre localitatea Nojorid, instalarea unui sistem de radionavigatie pentru asistenta la aterizare pe directia 01 pentru a permite aterizarea asistata dinspre sud, extinderea platformei de imbarcare-debarcare si achizitia de echipamente pentru intretinerea suprafetelor de manevra.

Prelungirea pistei de decolare/ aterizare cu 400 de metri spre sud (adica spre Nojorid), ajungand la 2.500 de metri, va avea ca efect cresterea capacitatii operationale a aeroportului.

De asemenea, proiectul presupune achizitia si instalarea instrumentelor de aterizare de precizie si a unui sistem de balizaj luminos la capatul pistei dinspre Nojorid. Cu ajutorul acestui echipament se va degreva spatiul aerian de deasupra orasului Oradea de survolul aeronavelor, intrucat directia de aterizare nu va mai fi dinspre nord, ci dinspre sud.

Aceasta modificare va reduce semnificativ gazele cu efect de sera si poluarea fonica generate de aeronave deasupra Municipiului Oradea.

Articolul precedentLUCRARI PE DRUMURILE DIN CLUJ – Consiliul Judetean Cluj investeste in reabilitarea mai multor drumuri judetene
Articolul următorPASAJUL DOMNESTI VA FI INAUGURAT LA FINALUL SAPTAMANII – Investitia s-a ridicat la 91,5 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.