A FOST DESEMNAT CONSTRUCTORUL CENTURII BIHARIA – Contractul pentru drumul de 8,7 km depaseste 55 milioane lei fara TVA

A fost desemnat constructorul pentru centura Biharia din judetul Bihor. Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a anuntat intr-o conferinta de presa castigatorul licitatiei pentru executia lucrarilor la Centura Biharia. In urma evaluarii celor sase oferte depuse, a fost desemnata Asocierea Dumexim si Consorzio Stabile EBG Group.

Valoarea ofertei castigatoare este de 55.767.745,17 lei, fara TVA. Termenul pentru depunerea contestatiilor este 16 august 2023.

Daca lucrarile vor incepe in luna august, acestea vor trebui finalizate in vara anului viitor. In cazul in care nu vor fi contestatii, vom putea semna contractul de executie la finalul saptamanii viitoare. Altfel vom fi nevoiti sa asteptam deciziile Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.  

Centura Biharia este compusa din doua tronsoane, care vor avea o lungime totala de 8,7 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisa, drumul care ocoleste localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de centura.

Durata de executie a proiectului de investitie „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea – Lot 3” va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. Cererea de finantare pentru aceasta investitie a fost depusa la 1 august in cadrul proiectului „Construirea si reabilitarea legaturilor rutiere secundare catre reteaua rutiera si nodurile TEN-T din Judetul Bihor”, care cuprinde o retea de 73 de kilometri de drumuri judetene.

Lucrarile la celelalte centuri din Zona Metropolitana a Municipiului Oradea au inceput anul acesta, in a doua jumatate a lunii februarie. Lotul 1: Centura Osorhei (5,8 km) si reabilitarea drumului judetean DJ 767E Osorhei – Copacel (12,7 km) si  Lotul 2: Centurile Santandrei (5 km) si Nojorid (8,4 km).

Articolul precedentDRUMUL SPRE MANASTIREA NICULA VA FI REABILITAT – Accesul autoturismelor va fi restrictionat in zona manastirii in timpul pelerinajului
Articolul următorWIZZ AIR, RECLAMATA LA UE DIN CAUZA INTARZIERILOR ZBORURILOR – Compania low-cost risca suspendarea certificatului de operator aerian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.