DRUMUL SPRE MANASTIREA NICULA VA FI REABILITAT – Accesul autoturismelor va fi restrictionat in zona manastirii in timpul pelerinajului

Au inceput reparatiile pe drumul judetean DJ 109T (DJ 109C) Nicula-Manastirea Nicula. Lucrarile de intretinere se vor desfasura pe toata lungimea acestui drum judetean de peste 2,5 kilometri, cuprins intre pozitiile kilometrice 0+000 si 2+554. In fiecare an, in data de 15 august, odata cu praznuirea Adormirii Maicii Domnului, zeci de mii de credinciosi participa la hramul Manastirii Nicula din Cluj.

Consiliul Judetean Cluj a demarat o serie de lucrari de intretinere curenta si periodica pe drumul judetean DJ 109T (DJ 109C) Nicula – Manastirea Nicula in vederea asigurarii unor conditii de circulatie normale, in deplina siguranta”, precizeaza Consiliul Judetean Cluj, fara a mentiona care este valoarea investitiei.

In aceasta faza, se executa lucrari constand in tratarea burdusirilor si a tasarilor si frezarea zonelor deteriorate de carosabil.

De asemenea, mai sunt prevazute operatiuni constand in

  • plombarea gropilor cu imbracaminti asfaltice,
  • completarea de acostamente,
  • asigurarea scurgerii apelor din zona drumului prin curatarea si desfundarea santurilor si rigolelor,
  • asigurarea esteticii rutiere prin taierea lastarisului si a vegetatiei din zona drumului si
  • asfaltarea zonelor deteriorate pe mari suprafete.

Traditionalul pelerinaj de la Nicula, care va avea loc cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, hramul manastirii din deal, se va desfasura si in acest an. Accesul autoturismelor va fi restrictionat in zona manastirii, iar autobuzele si microbuzele se vor putea deplasa pana in localitatea Nicula. Stationarea se va realiza in parcarile special amenajate pe traseul inspre localitatea Nicula.

De asemenea, se modernizeaza si drumul judetean DJ 172A, parte a Drumului Bistritei – Lot 1. Acestea sunt deja realizate in proportie de 65%. Operatiunile de mare complexitate si dificultate au fost finalizate, arata CJ Cluj.

Lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului judetean DJ 172A limita cu judetul Bistrita-Nasaud – Taga derulate de Consiliul Judetean Cluj in cadrul proiectului cu finantare europeana care vizeaza realizarea Drumului Bistritei – LOT 1 se deruleaza in ritm sustinut, stadiul fizic fiind de peste 65%”, spun reprezentantii CJ Cluj.

Este vizat, astfel, un sector de drum in lungime de aproape 6,5 kilometri, mai exact intre kilometrul 33+000 si kilometrul 39+452.

Odata finalizate lucrarile de modernizare si reabilitare a drumului judetean, mai exact in cursul lunii octombrie a acestui an, vom realiza o noua legatura cu judetul Bistrita-Nasaud, cu efecte positive din toate punctele de vedere in cee ace priveste dezvoltarea acestei zone a judetului”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In aceasta etapa, operatiunile constau in lucrari care vizeaza sistemul rutier pe toata lungimea sectorului de drum, prin derularea de lucrari pregatitoare si premergatoare asfaltarii in doua straturi, respectiv binder si strat de uzura.

De asemenea, au fost finalizate in totalitate lucrarile de consolidare a drumului, de realizare a rigolelor carosabile si a canalizatiei tehnice destinata montarii fibrei optice, serviciilor de telefonie, etc.

Tot pana in acest moment, accesele la proprietati au fost realizate in proportie de 60%.

Termenul de finalizare a lucrarilor este luna octombrie 2023.

Articolul precedentUNUL DIN CELE MAI IMPORTANTE DRUMURI DIN JUDETUL DOLJ VA FI REPARAT – Licitatia pentru modernizarea DJ 606A depaseste 102 milioane lei
Articolul următorA FOST DESEMNAT CONSTRUCTORUL CENTURII BIHARIA – Contractul pentru drumul de 8,7 km depaseste 55 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.