CONTROALE SAPTAMANALE LA PASAJUL BERCENI – Pasajul trebuie dat in trafic in luna aprilie

Lucrarile la Pasajul Berceni au fost reluate saptamana trecuta. Pasajul trebuie dat in trafic in luna aprilie a acestui an, iar secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, a avertizat constructorii ca va merge saptamanal in control pe acest santier, pentru a se asigura ca pasajul va fi inaugurat la timp.

Voi fi prezent pe santier saptamanal, pana la finalizarea lucrarilor, pentru a ma asigura ca pasajul se va da in trafic in termenul asumat de antreprenor (aprilie 2023). Pentru ca tinem la calitatea lucrarilor, din dispozitia beneficiarului, se demonteaza rampa de urcare dinspre Jilava in vederea consolidarii suplimentare a terenului de sub rampa. Precizam faptul ca aceasta demontare se face pe cheltuiala exclusiva a constructorului si conform angajamentului acestuia, nu va afecta termenul de dare in trafic a pasajului”, spune Scriosteanu.

Acum se lucreaza la montarea lisei prefabricate in zona tablierului metalic. Se lucreaza totodata la montarea parapetului pietonal pe urcare dinspre Popesti-Leordeni, pe rampa de coborare spre Jilava, pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti si pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Berceni.

Se lucreaza la montarea parapetului directional pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Berceni, pe rampa de urcare dinspre Jilava si pe rampa de coborare spre Jilava. Continua montarea rosturilor de dilatatie pe inelul central al pasajului. Se executa lucrari de modernizare a pasajului CF cu linia ferata industriala REMAT, pe zona centurii spre Jilava”, mai spune secretarul de stat.

De asemenea, continua lucrarile de amenajare a trotuarelor pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni, pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni, precum si in zona rampelor de acces Bucuresti si Berceni.

Se lucreaza la montarea bordurilor pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni si pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni.

Continua executarea lucrarilor de iluminat public pe toate zonele pasajului.

Continua realizarea canalizarii pluviale, necesara preluarii apei din zona pasajului.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate in 2022.

Articolul precedentCFR SEMNEAZA CONTRACTE NOI PRIN PNRR – Investitii de 220,58 milioane de lei (fara TVA) pentru ridicarea restrictiilor de viteza pe 44,4 km din calea ferata Bucuresti-Craiova
Articolul următorSCRISOARE DESCHISA PENTRU URGENTAREA AUTOSTRAZII TRANSILVANIA – Autostrada A3 – Transilvania, proiect inceput acum 20 de ani, ajunge pe masa premierului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.