SCRISOARE DESCHISA PENTRU URGENTAREA AUTOSTRAZII TRANSILVANIA – Autostrada A3 – Transilvania, proiect inceput acum 20 de ani, ajunge pe masa premierului

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Presedintii consiliilor judetene din Regiunea Nord-Vest, au participat la sediul Consiliului Judetean Salaj, la o sedinta de lucru pe marginea elaborarii unei strategii regionale care sa permita dezvoltarea social-economica echilibrata si durabila a tuturor celor sase judete componente. Discutiile au vizat si oportunitatile de finantare cu fonduri europene din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021 – 2027, precum si identificarea unor solutii optime pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Reprezentantii administratiilor judetene au transmis o scrisoare deschisa premierului Nicolae Ionel Ciuca si viceprim-ministrului Sorin-Mihai Grindeanu, prin care solicita sprijin in vederea deblocarii tuturor aspectelor legate de continuare celei mai vechi si importante investitii – Autostrada A3 – Transilvania, proiect demarat in urma cu mai bine de doua decenii si marcat de o serie de disfunctionalitati inadmisibile.

„Consideram ca aceasta investitie majora prezinta un interes strategic pentru Romania si pentru dezvoltarea sustenabila a Regiunii Nord-Vest, prin crearea unor infrastructuri de afaceri, incluzand parcuri industriale si logistice, cu locurile de munca aferente, infrastructura turistica, mici afaceri locale si multe alte activitati complementare”, se arata in scrisoarea deschisa semnata de presedintii CJ Bihor, Ilie Bolojan, CJ Bistrita-Nasaud, Emil-Radu Moldovan, CJ Cluj, Alin Tise, CJ Maramures, Ionel Bogdan, CJ Satu Mare, Pataki Csaba, si CJ Salaj, Dinu Iancu-Salajanu.

Finalizarea cat mai rapida a investitiei va deschide o noua poarta de acces spre Europa, Autostrada A3 – Transilvania avand menirea sa asigure legatura cu retelele transeuropene de transport – persoane si marfuri.

De asemenea, sustin semnatarii scrisorii, autostrada ar conduce la interconectarea judetelor din Regiunea Nord-Vest cu celelalte regiuni, la cresterea mobilitatii pe piata fortei de munca si nu numai, cu impact benefic la nivelul tuturor comunitatilor din regiune.

Apreciem ca dupa 20 de ani de la demarare, aceasta investitie vitala pentru regiunea noastra necesita a fi urgentata pe toate caile legale, pe de o parte prin reluarea, intr-un termen cat mai scurt, a procedurilor de achizitie publica, iar pe de alta, prin impulsionarea ritmului executiei lucrarilor pe tronsoanelor aflate in lucru, subliniaza oficialii celor sase consilii judetene.

In scrisoarea adresata reprezentantilor Guvernului Romaniei se puncteaza faptul ca aceasta investitie prezinta un interes strategic atat pentru Romania, cat si in dezvoltarea sustenabila a Regiunii Nord-Vest, prin crearea unei infrastructuri de afaceri, incluzand parcuri industriale si logistice, cu locurile de munca aferente, infrastructura turistica, mici afaceri locale si alte activitati complementare.

Totodata, Autostrada A3 – Transilvania are menirea sa asigure legatura cu retelele trans-europene de transport persoane si marfuri, fiind o cale directa spre intregul spatiu economic si geopolitic al Uniunii Europene, cu toate efectele pozitive pe care le genereaza aceasta.

Urmatoarea intalnire a presedintilor consiliilor judetene din Regiunea Nord-Vest va avea loc in 2 februarie, in judetul Maramures.

Articolul precedentCONTROALE SAPTAMANALE LA PASAJUL BERCENI – Pasajul trebuie dat in trafic in luna aprilie
Articolul următorCEA MAI MARE ACHIZITIE A PRIMARIEI CAPITALEI – 50 de kilometri de linii de tramvai vor fi reabilitate, cu 1,9 miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.