CEA MAI MARE ACHIZITIE A PRIMARIEI CAPITALEI – 50 de kilometri de linii de tramvai vor fi reabilitate, cu 1,9 miliarde lei

Peste zece companii de profil s-au aratat interesate sa participe la licitatia deschisa de Primaria Capitalei pentru reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai, anunta primarul Capitalei, Nicusor Dan. Lucrarile de reabilitare sunt impartite in 15 loturi si au ca termen de realizare 6 luni pentru proiectare si 12 luni de executie pentru fiecare lot in parte.

Ma bucur ca exista interes din partea operatorilor economici pentru cea mai mare achizitie publica realizata vreodata de Primaria Capitalei, in valoare de aproximativ 1,9 miliarde lei. Este vorba despre reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai in zonele intens circulate din Bucuresti. Peste zece companii de profil s-au aratat interesate sa participe la licitatia deschisa a acestor lucrari. Reprezentantii acestora, alaturi de specialisti ai Primariei Capitalei au participat saptamana aceasta la o serie de vizite in teren in toate zonele vizate de proiect, astfel incat ofertantii sa poata avea o imagine clara a lucrarilor necesare si sa poata intocmi cat mai corect propunerile tehnice si financiare”, spune Nicusor Dan.

Ofertele trebuie depuse pana in data de 15 februarie.

Liniile de tramvai a caror infrastructura va fi reabilitata leaga zone importante ale orasului si se afla pe artere intens circulate precum: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Calarasilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, str. Traian, str. Grigore Cobalcescu, Bd. Gloriei, str. Vasile Lascar, Lizeanu, bd. Lacul Tei, sos. Petricani, bd. Dimitrie Pompeiu, bd. Marasesti, bd. Expozitiei, bd. Camil Ressu, Bd. Barbu Vacarescu, Bd. Bucurestii Noi, Calea Grivitei, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chisinau, etc.

De asemenea, primarul Nicusor Dan a semnat marti, 17 ianuarie 2023, contractul de finantare pentru achizitia a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsa.

Este vorba despre un proiect cu o valoare de 55 milioane de lei (fara TVA), finantat prin PNRR, program gestionat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

Noile mijloace de transport se adauga altor 100 de troleibuze pentru care am semnat deja contractul de achizitie, sumele necesare provenind de la Fondul de Mediu. Vom continua sa facem toate demersurile necesare pentru innoirea parcului auto al Societatii de Transport Bucuresti astfel incat transportul in comun sa devina cat mai atractiv pentru bucuresteni”, a spus primarul Nicusor Dan.

Articolul precedentSCRISOARE DESCHISA PENTRU URGENTAREA AUTOSTRAZII TRANSILVANIA – Autostrada A3 – Transilvania, proiect inceput acum 20 de ani, ajunge pe masa premierului
Articolul următorLUFTHANSA VREA SA PREIA FOSTA ALIALIA – Compania italiana cauta de cativa ani un cumparator

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.