WIZZ AIR, RECLAMATA LA UE DIN CAUZA INTARZIERILOR ZBORURILOR – Compania low-cost risca suspendarea certificatului de operator aerian

Ministerul Transporturilor este cu ochii pe compania low-cost Wizz Air. Secretarul de stat Ministerul Transporturilor Bogdan Mindrescu a anuntat ca a depus o sesizare la Agentia Uniunii Europene pentru Siguranta Aviatiei cu privire la problema zborurilor operate de Wizz Air din Romania. Numai in decurs de o zi, Wizz Air a anulat 9 curse din motive tehnice, asa ca agentiile de specialitate si autoritatile fac cercetari. Inca din luna iulie, Ministrul Stefan-Radu Oprea si-a manifestat ingrijorarea cu privire la problemele pe care compania aeriana le are in Romania. In ultima vreme multe dintre zborurile acesteia au intarzieri foarte mari sau sunt anulate in ultimul moment, ceea ce a dus la nemultumiri si plangeri din partea clientilor.

Sesizare la Agentia Uniunii Europene pentru Siguranta Aviatiei cu privire la problema zborurilor operate de Wizz Air din Romania. Astazi am avut o serie de discutii extrem de aplicate in legatura cu anularile zborurilor, intarzierile in operare si situatia pasagerilor companiei Wizz Air in Romania. La intalnire au participat Yvonne Moynihan, Chief Corporate Officer Wizz Air Group, Zsuzsanna Poss, Chief Communications and Customer Officer Wizz Air Group, si Diarmuind O Conghaile, Managing Director Wizz Air Malta. I-am instiintat oficial pe reprezentantii Wizz Air ca am informat Agentia Uniunii Europene pentru Siguranta Aviatiei (acest organism fiind si cel care a licentiat compania aeriana) pentru a pune cu celeritate in aplicare legislatia in materie, avand in vedere ca Wizz Air a anulat 9 curse intr-o zi din motive tehnice”, anunta secretarul de stat Bogdan Mindrescu.

Oficialul a cerut de urgenta conducerii Wizz Air un plan de masuri concrete prin care sa reduca numarul de curse anulate din motive tehnice si sa asigure coerenta curselor aeriene, rezolvand si problema personalului navigant care lucreaza peste limita de timp permisa.

Prezent la discutii, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a informat reprezentantii Wizz Air ca a anuntat Autoritatea europeana pentru drepturile pasagerilor in legatura cu situatiile generate la noi in tara de catre Wizz Air.

Am informat conducerea Wizz Air ca ii vom monitoriza cu atentie si i-am avertizat, totodata, ca nu vom tolera niciun derapaj de la reglementarile internationale si nationale in domeniul aviatiei”, a mai spus secretarul de stat.

Acesta a revenit ulterior cu precizari privind sesizarea EASA.

In urma sesizarii depuse de AACR ( Autoritatea Aeronautica  Civila Romana) la EASA, agentia  europeana, in calitate de emitent al certificatelor de operatori aerieni detinute de Wizz Air Hungary si Wizz Air Malta, urmeaza sa faca verificari/ inspectii la cei doi operatori. In functie de deficientele semnalate si identificate se poate decide impunerea unui plan de eliminare a neconformitatilor si monitorizarea implementarii acestuia. Sanctiunea maxima, in caz de deficiente grave, poate fi suspendare sau revocarea AOC-urilor (certificatelor de operator aerian) situatie in care Wizz Air nu va mai putea opera pana la remedierea deficientelor. Acest caz este putin probabil. De mentionat ca doar AOC-ul este emis de EASA”, a spus el.

Licentele de operare sunt emise de statele unde compania are sedii principale, respectiv Malta si Ungaria.

Licenta se suspenda automat cand un operator nu mai are AOC valid.

Articolul precedentA FOST DESEMNAT CONSTRUCTORUL CENTURII BIHARIA – Contractul pentru drumul de 8,7 km depaseste 55 milioane lei fara TVA
Articolul următorJUDETUL HUNEDOARA CUMPARA MICROBUZE ELECTRICE – 23 de primarii de la sate vor primi microbuze electrice de 6 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.