LUCRARI PE DRUMURILE DIN CLUJ – Consiliul Judetean Cluj investeste in reabilitarea mai multor drumuri judetene

Consiliul Judetean Cluj a demarat asfaltarea mai multor drumuri judetene. Astfel, autoritatile asfalteaza sectorul Saliste (DC 91) – lac Micesti, ultimul ramas neasfaltat pe DJ 103Z. La finalul lucrarilor, acest drum judetean va fi integral asfaltat

Consiliul Judetean Cluj a demarat lucrarile de asfaltare pe sectorul de drum cuprins intre jonctiunea cu drumul comunal DC 91 Saliste si lacul Micesti, situat pe drumul judetean 103Z.

Lucrarile de intretinere vizeaza un tronson in lungime de aproape trei kilometri, cuprins intre km 4+000 si km 6+600. Acestea se vor finaliza cu asternerea de covor asfaltic pe toata lungimea sectorului, ultimul ramas neasfaltat pe acest drum judetean.

Anterior, au fost executate operatiuni constand in eliminarea gropilor prin acoperire cu piatra sparta, taierea vegetatiei si a lastarisului din vecinatatea platformei drumului, realizarea de santuri in vederea asigurarii scurgerii apelor, curatarea santurilor deja existente si asternerea stratului de balast stabilizat.

Dupa finalizarea lucrarilor, drumul judetean 103Z (DJ 107R) Salicea – (DC 91) Saliste – lac Micesti – Tureni, in lungime totala de 18,975 kilometri, preluat in administrare de Consiliul Judetean Cluj in anul 2020, va fi asfaltat integral.

In urmatoarele zile, cel tarziu in cursul saptamanii viitoare, vom consemna asfaltarea in totalitate a acestui drum judetean ce strabate o zona cu numeroase obiective de agreement si care asigura accesul la drumul national DN1, pe directia Tureni, iar apoi spre municipiile Cluj-Napocasau Turda, precum si la drumul judetean 107R, in localitatea Salicea”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In plus, a inceput si asfaltarea pe DJ 161E Habadoc (DJ 172A) – Buza – Feldioara – DJ 161F.

Lucrarile de intretinere demarate de Consiliul Judetean Cluj pe sectorul Habadoc – Buza – Feldioara, situat pe drumul judetean DJ 161E, au intrat in faza de asfaltare”, anunta CJ Cluj.

In ansamblu, lucrarile de intretinere vizeaza un sector in lungime de peste 17 kilometri, cuprins intre km 8+000 si km 25+024. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea sectorului de 5,5 kilometri situat intre km 8+000 si km 13+500.

Sunt lucrari mai mult decat necesare si utile intrucat drumul judetean 161E asigura o buna legatura cu drumul judetean 109C si, mai departe, pe directiile Gherla, respective drumul national DN16. Vom continua sa intervenim, cat timp vremea ne va permite, pe cat mai multe drumuri judetene, preocuparea noastra fiind de a imbunatati conditiile de circulatie pe toate sectoarele de drum”, a spus Alin Tise.

Anterior au fost executate operatiuni constand in plombari cu imbracaminte asfaltica, tratarea burdusirilor si a tasarilor, taierea de acostamente, lucrari de asigurare a scurgerii apelor prin executia de santuri, curatarea santurilor si a rigolelor, taierea vegetatiei si a lastarisului din vecinatatea platformei drumului, inlocuirea de podete, refacerea timpanelor si a camerelor de cadere.

Totodata, vor fi executate lucrari de reprofilare a drumurilor laterale cu cilindrare si adaos de material, precum si lucrari de marcaje rutiere.

De asemenea, mai mult de jumatate din drumul judetean 107P a fpst deja asfaltat.

Se reabiliteaza concomitent zece poduri.

Lucrarile desfasurate de Consiliul Judetean Cluj in vederea finalizarii, cu fonduri europene, a modernizarii drumului judetean DJ 107P Gilau (DN 1) – Somesu Rece – Marisel – DN 1R, in lungime de 44,26 kilometri, continua cu lucrari la cele zece poduri aflate in reabilitare, printre care un pod nou la care s-a asigurat varianta ocolitoare.

Totodata, pe mai mult de jumatate din lungimea drumului, mai exact pe 24 de kilometri, a fost deja asternut primul strat de asfalt, fiind demarate si lucrarile de asternere a celui de-al doilea strat, cel de uzura.

De asemenea, au fost montate 76 de podete tubulare noi si au fost realizate santuri de pamant si santuri betonate pe o lungime insumata de peste 32 de kilometri.

Urmarim indeaproape intregul process de reabilitare si modernizare, asfel incat la finalul lucrarilor acesta sa indeplineasca toate standardele de calitate si siguranta. Data fiind importanta strategica si turistica a drumului judetean 107P, ne dorim ca in cel mai scurt timp posibil acesta sa se prezinte in conditii optime”, a mai spus seful CJ Cluj.

In aceasta etapa se mai executa operatiuni constand in lucrari de asfaltare, realizarea de ziduri de sprijin, rigole si santuri.

Articolul precedentO NOUA PARCARE SUPRATERANA IN ORADEA – Parcarea va fi gata in 2026
Articolul următorLUCRARI PE AEROPORTUL DIN ORADEA – Asocierea Precon Transilvania, Citadina 98 si Lemacons castiga un contract de 79,4 milioane lei pentru prelungirea pistei, care va avea 2,5 km

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.