SENSURI GIRATORII LA BALACEANCA SI PE DN1, LA PAULESTI – Alte patru sensuri giratorii se vor construi in judetul Prahova

Dupa patru ani de asteptare, s-a dat in folosinta sensul giratoriu de la Paulesti, judetul Prahova. Zeci de accidente s-au produs pe DN1, acolo unde drumul se intersecteaza cu iesirile/intrarile spre Paulesti si Blejoi. Un alt sens giratoriu a fost finalizat la Balaceanca, judetul Ilfov. Soferii vor trebui sa fie atenti la noile conditii de trafic.

Am construit sensul giratoriu la iesire din Paulesti pe DN1. Se vor salva vieti! Dupa o analiza a accidentelor rutiere cu consecinte grave produse in judetul Prahova, au fost identificate cinci intersectii in care au loc accidente repetate, care se soldeaza cu pierderi de vieti omenesti si cu raniri grave. In punctul cel mai periculos (la intersectia dintre DN1 E60 si DJ155), Consiliul Judetean Prahova, impreuna cu CNAIR, au construit un sens giratoriu. Orice viata salvata conteaza. In intervalul 2018 – 2022, in acel punct, au avut loc nu mai putin de 25 de accidente rutiere soldate cu 2 morti, 4 raniti grav, 44 de raniti usor si avarierea a 56 de vehicule. Le multumesc domnilor Cristian Apostol, vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, si Sandu Tudor, primarul comunei Paulesti, pentru implicarea si determinarea de care au dat dovada in implementarea acestui proiect”, spune Iulian Dumitrescu, presedintele Consiliului Judetean Prahova.

Autoritatile din Prahova promit sa resolve si problemele de infrastructura si din celelalte patru locuri identificate cu risc mare de producere a accidentelor rutiere:

  • La intersectia dintre DN1D si DJ100F, in apropierea localitatii Draganesti.
  • In Floresti, la interesctia dintre DN1 E60 si DJ720;
  • La Liliesti, la intersectia DN1 E60 si DJ215;
  • La intersectia dintre DN1 E60 si DJ100F.

Sunt interventii necesare pentru a face drumurile din Prahova mai sigure pentru cei care le folosesc”, spune presedintele CJ Prahova.

La randul sau, Hubert Thuma, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, anunta ca giratoriul din Balaceanca a fost finalizat. Acesta a montat si un clip in acest sens.

Obiectivul este situat la intersectia DJ301A cu DC55 si este vital pentru fluidizarea traficului, intr-o zona aflata in plina dezvoltare, spune acesta.

Asa se circula acum prin sensul giratoriu din satul Balaceanca, localitatea Cernica, la patru luni de la inceperea lucrarilor. Este un obiectiv de infrastructura pe care l-am promis localnicilor din Cernica, dar este important si pentru cei care tranziteaza zona: Glina – Balaceanca-A2”, spune Hubert Thuma.

Rondul central a fost amenajat, au fost finisate trotuarele, au fost asigurate zonele pentru scurgerea apelor acumulate si a fost asternut asfaltul pe partea carosabila.

Noi facem proiecte cu si pentru oameni! Este simplu! Atata timp cat vom fi constienti de asta, vom avea si rezultate”, a adaugat presedintele CJ Ilfov.

Articolul precedentJUDETUL BIHOR INVESTESTE 128 MILIOANE EURO IN DRUMURILE JUDETENE – 73 de kilometri de drumuri intra in reparatii
Articolul următorSE LANSEAZA LICITATIA PENTRU DEVIEREA SECTORULUI DE AUTOSTRADA NADASELU-MIHAIESTI – Licitatia depaseste 1,1 miliarde lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.