O NOUA PARCARE SUPRATERANA IN ORADEA – Parcarea va fi gata in 2026

Consilliul Judetean Bihor si Primaria Municipiului Oradea au semnat acordul pentru construirea unei parcari supraterane in zona Muzeului Tarii Crisurilor.

Necesitatea unei parcari este motivata de proiectele pe care Consiliul Judetean Bihor le va derula, respectiv construirea Centrului Cultural Multifunctional si darea in concesiune a unui teren pentru ridicarea unui hotel.

In plus, in zona sunt concentrate mai multe sedii ale unor institutii publice: Inspectoratul Teritorial de Munca Bihor, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bihor, Curtea de Conturi – Camera de Conturi Bihor, Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Bihor, Serviciul Teritorial Bihor al Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Muzeul Tarii Crisurilor si Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” Bihor.

Totodata, Primaria Municipiului Oradea intentioneaza sa largeasca strada Armatei Romane de la doua la patru benzi de circulatie, prin desfiintarea locurilor de parcare existente.

Asadar, Consiliul Judetean Bihor va pune la dispozitia Primariei, cu titlu gratuit, terenul necesar construirii unei parcari supraterane. Primaria Muncipiului Oradea va realiza investitia pana la finalul anului 2026.

Centrul Cultural Multifunctional este o investitie a Consiliului Judetean Bihor in valoare de peste 20 de milioane de euro, finantata cu fonduri europene. Acesta va fi construit in apropierea Muzeului Tarii Crisurilor si va avea o sala principala de spectacole de peste 1.000 de locuri si alte sali adiacente.

De asemenea, Consiliul a inceput procedura pentru darea in concesiune a unui teren sutiat in aceeasi zona, cu o suprafata de 3.981 mp. Aici un investitor va construi un hotel clasificat cu cel putin 3 stele.

Articolul precedentPISTE DE BICICLETE DE 500 MILIOANE LEI – Vor fi construite peste 890 km de piste pentru biciclete
Articolul următorLUCRARI PE DRUMURILE DIN CLUJ – Consiliul Judetean Cluj investeste in reabilitarea mai multor drumuri judetene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.