LUCRARI PE DRUMURILE DIN CLUJ – Se asfalteaza drumul judetean care duce catre Bistrita-Nasaud

Consiliul Judetean Cluj asfalteaza DJ 161F Valea Calda – Catina – limita cu judetul Bistrita-Nasaud, precum si drumul judetean 161D Jichisu de Jos.

Astfel, lucrarile de intretinere demarate de Consiliul Judetean Cluj pe sectorul Valea Calda – Catina – limita cu judetul Bistrita-Nasaud, situat pe drumul judetean 161F, au intrat in faza de asfaltare.

In contextul in care lucrarile de intretinere, in ansamblu, vizeaza sectorul cuprins intre km 0+000 si km 4+829, asfaltarea a inceput pe tronsonul dintre km 3+000 si km 4+829. In urma finalizarii acestei operatiuni, drumul judetean 161F, care face legatura directa intre judetele Cluj si Bistrita-Nasaud, va fi asfaltat in totalitate”, arata CJ Cluj.

Anterior asfaltarii, operatiunile au constat in realizarea fundatiei din blocaj de piatra bruta, completarea acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale, refacerea terasamentelor, curatarea santurilor si a rigolelor, realizarea de drenuri longitudinale si asternerea stratului de balast stabilizat ca etapa premergatoare asfaltarii.

Odata asfaltat pe toata lungimea lui, acest drum judetean va capata o importanta si mai mare intrucat va constitui o alternativa foarte convenabila, o noua legatura utila intre judetele Cluj si Bistrita-Nasaud”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj asfalteaza si drumul judetean 161D Jichisu de Jos. Tronsonul care traverseaza localitatea va fi asfaltat integral.

Consiliul Judetean Cluj a demarat o serie de lucrari de intretinere curenta si periodica pe drumul judetean 161D, in zona localitatii Jichisu de Jos.

Acestea vizeaza sectorul cuprins intre km 0+000 si km 3+700 si se vor finaliza cu asfaltarea integrala a acestuia, inclusiv pe raza localitatii.

Odata finalizate, lucrarile vor genera numeroase beneficii pentru toti cei care tranziteaza acest sector dar, mai ales, pentru locuitorii din zona intrucat acest drum asigura singura legatura directa cu municipiul Dej”, spune Alin Tise.

Operatiunile vor consta in frezarea zonelor de carosabil deteriorate, plombari cu imbracaminte asfaltica, tratarea burdusirilor si a tasarilor, aducerea la profil si completarea acostamentelor, asigurarea scurgerii apelor, curatarea santurilor, a rigolelor si a podetelor, ridicarea la cota a caminelor carosabile, reprofilarea drumurilor laterale si a podetelor, refacerea timpanelor si a camerelor de cadere, intretinerea drumurilor de acces si a podetelor laterale si realizarea acceselor la proprietati.

In aceasta etapa se realizeaza santuri, accese la proprietati si podete, precum si alte lucrari in vederea asigurarii frontului de lucru.

Articolul precedentHELIPORT LA STANDARDE INALTE IN TIMISOARA – Au inceput lucrarile la heliportul din incinta Aerodromului Cioca
Articolul următorDN17 MODERNIZAT – A fost finalizata modernizarea ultimului tronson de drum de pe DN 17, de la Podu Cosnei, pana la baza muntelui, unde se urca spre pasul Tihuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.