UN NOU POD PESTE SIRET – Investitie de peste 112 milioane lei pentru constructia podului rutier si a unui pasaj peste calea ferata in judetul Galati

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat castigatorul procedurii de atribuire a contractului avand ca obiect “Pod nou de la Cosmesti, peste Siret, pe DN24, km 7+620”. Este vorba despre asocierea OPERES – COSEDIL SPA care s-a angajat sa construiasca obiectivul de la Cosmesti cu pretul de 112.987.773,00 Lei fara TVA.

Intr-un comunicat dat publicitatii in 18 martie 2021, CNAIR precizeaza ca investitia consta in realizarea unui pod rutier nou peste raul Siret si a unui pasaj peste Calea Ferata. Traseul insa va fi unul diferit de cat cel actual amplasat pe DN 24, Tisita – Tecuci – Barlad – Vaslui – Crasna – Iasi, in comuna Cosmesti, judetul Galati, fiind o varianta de ocolire a localitatii Cosmesti.

CNAIR anunta ca lucrarea va fi gata in 2 ani, avand o garantie de 10 ani.

CNAIR precizeaza in comunicat si ca semnarea contractului de achizitie publica va fi posibila in cel mai scurt timp, dupa indeplinirea formalitatilor legale privind elaborarea si avizarea contractului: „In cadrul proiectului sunt prevazute si lucrari de reparatii ale podului existent in vederea desfasurarii traficului in conditii de siguranta in timpul executiei podului nou. Dupa darea in circulatie a podului nou partea carosabila a podului existent va fi dezafectata, acesta urmand sa ramana functional doar pentru Calea Ferata”.

Potrivit precizarilor CNAIR, proiectul “Pod nou de la Cosmesti, peste Siret, pe DN24, km 7+620” prevede si amenajarea unui pasaj peste calea ferata Marasesti – Tecuci si constructia a 5,6 km de drum nou cu o viteza de proiectare de 80 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.