VARIANTA DE OCOLIRE PITESTI-VEST SE FACE PE FONDURI POIM – A fost semnat contractul de finantare pentru studiul de fezabilitate al proiectului

O parte din fondurile nerambursabile alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 vor fi alocate proiectului Varianta de Ocolire Pitesti Vest. Intr-un comunicat dat publicitatii joi, 18 martie 2021, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat semnarea contractului pentru proiectul „Elaborare Studiu de Prefezabilitate si Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Pitesti Vest”, in valoarea totala de 3.408.262,39 lei din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala (2.449.202,05 lei), iar 15% contributia proprie a statului (432.212,13 lei).

Proiectul are prevazuta o perioada de implementare de 19 luni, respectiv intre data de 01.01.2021 si 31.07.2022 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Conform CNAIR, obiectivul general ale proiectului este de a imbunatati competitivitatea tehnico-economica a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport de interes national, in afara retelei TEN-T, astfel incat sa se asigure cresterea gradului de siguranta, a vitezei de deplasare si imbunatatirea conditiilor de transport, contribuind astfel la dezvoltarea pietei interne cu scopul de a crea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.

Redam in continuare comunicatul CNAIR care cuprinde toate detaliile legate de proiect:

„COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., in calitate de Beneficiar al finantarii si MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, in calitate de ORGANISM INTERMEDIAR pentru TRANSPORT, au convenit in data de 16.03.2021, incheierea Contractului de Finantare nr.93 pentru proiectul „Elaborare Studiu de Prefezabilitate si Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Pitesti Vest” in vederea acordarii finantarii nerambursabile alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare 2- Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, OS 2.2 Apel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere – proiecte noi de investitii, Operatiunea- Cresterea accesibilitatii zonelor cu o conectivitate redusa la infrastructura rutiera a TEN-T.

Obiectivul general ale proiectului este: de a imbunatati competitivitatea tehnico-economica a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport de interes national, in afara retelei TEN-T, astfel incat sa se asigure cresterea gradului de siguranta, a vitezei de deplasare si imbunatatirea conditiilor de transport, contribuind astfel la dezvoltarea pietei interne cu scopul de a crea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.

Rezultatele asteptate ale proiectului sunt :

1. Realizarea Studiului de Prefezabilitate (Faza I), tinand cont de aplicabilitatea in totalitate a legislatiei in vigoare (prevederile Hotararii Guvernului nr. 907/2016, norme, normative, standarde, legi etc.);

2. Realizarea Studiului de Fezabilitate (Faza a II-a), tinand cont de aplicabilitatea in totalitate legislatiei in vigoare (prevederile Hotararii Guvernului nr. 907/2016, norme, normative, standarde, legi etc.);

3. Intocmirea documentatiei suport si asistenta tehnica acordata Beneficiarului pentru depunerea si aprobarea aplicatiei de finantare;

4. Asigurarea asistentei tehnice necesara Beneficiarului in perioada intocmirii documentatiei.

Valoarea totala a proiectului este de 3.408.262,39 lei si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala- 2.449.202,05 lei, 15% contributia proprie – 432.212,13 lei.

Durata proiectului: Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, respectiv intre data de 01.01.2021 si 31.07.2022 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Cod proiect 131158.

Proiect cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020″.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.