CNAIR A ANUNTAT CASTIGATORUL LICITATIEI – 58 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate si proiectarea Autostrazii Targu-Neamt – Iasi – Ungheni

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat vineri, 19 martie 2021 finalizarea procesului de evaluare si rezultatul procedurii de atribuire a contractului avand ca obiect “Completare/Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate, si elaborare P.A.C., P.A.D. si P.T.E. pentru obiectivul “Autostrada Targu-Neamt – Iasi- Ungheni”.

Astfel, potrivit comunicatului CNAIR, ofertantul desemnat castigator este SC CONSITRANS S.R.L., cu pretul de 58.830.448,35 Lei fara TVA si un punctaj total de 96,00 de puncte, din care 40,00 de puncte pentru componenta financiara si 56,00 de puncte pentru componenta tehnica.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 12 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 5 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC) si obtinerea Autorizatiei de Construire, 5 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic de Executie (PTE)”, precizeaza CNAIR.

In perioada urmatoare, dupa indeplinirea termenelor legale privind formularea contestatiilor in conformitate cu prevederile Legii nr. 101/2016, precum si dupa solutionarea eventualelor contestatiilor/ plangerilor formulate in cadrul procedurii de atribuire, ofertantul castigator va fi invitat la sediul CNAIR S.A pentru semnarea contractului, odata cu finalizarea procesului de avizare a acestuia.

Tronsonul Tg Neamt – Iasi – Ungheni face parte din Autostrada Unirii (A8), care ar urma sa lege Ardealul de Moldova. In prezent legatura dintre Moldova si Transilvania se desfasoara pe traseele DN 15B – DN 15 si DN 15 – DN 12C – DN 13B care fac fata cu greu fluxului sporit de trafic.

In acest context, Autostrada Targu Mures – Iasi – Ungheni devine o alternativa atractiva pentru traficul international de tranzit care se va desfasura intre Coridoarele de Transport Pan-european nr. IV si IX.

Valoarea Contractului este estimata, conform CNAIR, la peste 6 miliarde de euro penrtu un tronson de autostrada de 310 kilometri.

Articolul precedentVARIANTA DE OCOLIRE PITESTI-VEST SE FACE PE FONDURI POIM – A fost semnat contractul de finantare pentru studiul de fezabilitate al proiectului
Articolul următorREABILITAREA PODULUI DE LA FETESTI – CNAIR anunta castigatorul licitatiei pentru lucrarile de reparatii evaluate la peste 67 milioane de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.