REABILITAREA PODULUI DE LA FETESTI – CNAIR anunta castigatorul licitatiei pentru lucrarile de reparatii evaluate la peste 67 milioane de lei

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat vineri, 19 martie, intr-un comunicat ca a desemnat castigatorul procedurii de atribuire a contractului avand ca obiect „Realizarea lucrarilor de Reabilitare a Podului peste bratul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”. valoarea contractului este de 67,7 milioane de lei fara TVA.

CNAIR precizeaza ca ofertantul desemnat castigator este Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, cu pretul de 67,753,035.18 Lei fara TVA.

Durata contractului este de 24 luni perioada de executie a lucrarilor, iar perioada de garantie a lucrarilor de 60 de luni.

Podul peste Dunare de la Fetesti este un pod combinat de cale ferata si sosea, de tip constructiv (grinzi cu zabrele si viaducte de acces), care traverseaza bratul Borcea al fluviului Dunarea si, impreuna cu podul similar de la Cernavoda, conecteaza orasele Fetesti si Cernavoda intre regiunile Dobrogea si Muntenia.

In conformitate cu prevederile normativelor in vigoare, podul peste Bratul Borcea se incadreaza in clasa starii tehnice III. In cadrul contractului de reabilitare vor fi realizate o serie de lucrari de reparatii complexe (inlocuirea hidroizolatiei si a caii pe partea carosabila si trotuare, inlocuirea parapetului pietonal si directional, inlocuirea rosturilor de dilatatie, lucrari de reparatii cu betoane speciale – la placa de suprabetonare a viaductelor de acces si la pile, lucrari de refacere a protectiei anticorozive la structura metalica, atat pe podul principal, cat si pe viaductele de acces) care vor permite aducerea podului la o stare tehnica in conformitate cu cerintele de calitate prevazute in legea 10/1995 privind rezistenta si stabilitatea la actiuni statice si dinamice, siguranta in exploatare si protectia mediului”, precizeaza CNAIR.

Semnarea contractului de achizitie publica va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si respectiv dupa solutionarea tuturor contestatiilor/plangerilor formulate in cadrul procedurii de atribuire.

Articolul precedentCNAIR A ANUNTAT CASTIGATORUL LICITATIEI – 58 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate si proiectarea Autostrazii Targu-Neamt – Iasi – Ungheni
Articolul următorPNRR INTRA IN DEZBATERE PUBLICA – Cum vor fi alocate fondurile de 4,5 miliarde de euro destinate infrastructurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.