HELIPORT LA STANDARDE INALTE IN TIMISOARA – Au inceput lucrarile la heliportul din incinta Aerodromului Cioca

Au inceput lucrarile la heliportul din incinta Aerodromului Cioca. In mai putin de trei luni, Timisoara va avea un heliport la standarde inalte.

Consiliul Judetean Timis investeste 1,6 milioane de lei pentru construirea unui heliport pe Aerodromul Cioca, aflat la iesire din Timisoara, unde vor putea ateriza elecopterele SMURD, ambulante private si chiar cel mai mare elicopter al Fortelor Aeriene Romanie, Mi-17.

Acesta va fi dotat cu echipamentele necesare, inclusiv sistem de balizaj, utilaje si semnalizatoare, astfel incat sa poata ateriza chiar si cel mai mare elicopter al Fortelor Aeriene Romane”, arata Consiliul Judetean Timis.

Noul heliport va spori gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai buna acoperire a teritoriului si reducerea timpilor de raspuns in situatii de urgenta. De asemenea, obiectivul va putea genera venituri la bugetul judetului prin utilizarea heliportului de catre persoane private.

Investitia apartine Consiliului Judetean Timis si este realizata prin Directia de Prestari Servicii Timis.

Pista va putea fi folosita inclusiv pentru operatiunile de salvare ale elicopterelor SMURD, sporind astfel gradul de disponibilitate a serviciilor medicale.

Vor urma si alte investitii pentru transformarea aerodromului intr-unul modern si eficient, obiectivul principal fiind asigurarea unei infrastructuri necesare activitatilor aeronautice, culturale si nu numai”, precizeaza Consiliul Judetean Timis.

Serviciile achizitionate prevad si asigurarea unor utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj (grup generator de avarie, lampi balizaj, sistem luminos de aliniere la decolare, sistem APAPI, proiectoare, semnalizatoare, balizaje conice, etc.). 

Pentru amenajarea viitorului heliport de la aeroportul utilitar a fost inscrisa o singura oferta, cea a T.T. & Co SOLARIA GRUP (Leader) in asociere cu ABC Development Aviation SRL. Anuntul licitatiei a fost lansat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) in luna august a acestui an.

Suma investita in prima faza este de 1,6 milioane lei, iar in perioada imediat urmatoare, Directia de Prestari Servicii Timis, din cadrul CJ Timis, va lansa o noua procedura de achizitie, de aceasta data fiind vorba de dotarile necesare operationalizarii heliportului si pistei de rulare din incinta aerodromului.  

Odata cu receptia lucrarilor de amenajare, vor fi depuse catre Autoritatea Aeronautica Civila toate documentele necesare in privinta autorizarii si certificarii celor doua obiective.

Compania care a castigat licitatia trebuie sa execute lucrari de terasament, lucrari de constructii de piste de rulare, lucrari de pavare de piste de rulare, lucrari de instalatii electrice si instalare de echipament de semnalizare aeroportuara.

Intreaga zona va fi supusa unor ample modernizari si transformari, care presupun reabilitarea cladirilor, instalatii de balizaj, platforma heliport, marcaje pista, sistem de monitorizare si iluminare, precum si o scoala de pilotaj de drone.

Reprezentantii CJ Timis spuneau in luna iulie ca o atractie deosebita o va constitui achizitionarea unui ”HANGair”, o structura care se monteza in scurt timp si poate adaposti mii de participanti la evenimentele care vor urma, indesebi cele din cadrul programului „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii”.

Pentru aceasta, se pregateste zona festivaliera, prin nivelarea si tasarea terenului, crearea aleilor de acces si pietruirea drumurilor destinate autovehiculelor, activitati de care se ocupa Directia de Prestari Servicii a CJ Timis.

La finele anului trecut, Consiliul Judetean Timis a cumparat de la Primaria Timisoara cladirile pe care institutia le detine pe Aerodromul Cioca. A primit aproape 2,6 milioane de lei pentru hangar, anexe, case, corpul administrativ si aerogara. Consiliul Judetean Timis detinea oricum terenul.

Articolul precedentLICITATIE CU ESEC – Licitatia pentru tronsonul 2 din Autostrada Sibiu – Fagaras a fost suspendata
Articolul următorLUCRARI PE DRUMURILE DIN CLUJ – Se asfalteaza drumul judetean care duce catre Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.