PROBLEME CU MATERIALELE LA PASAJUL BERCENI – Furnizorii de materiale prefabricate au intarziat livrarea in santier. Se fac eforturi ca pasajul sa fie inaugurat in acest an

Lucrarile la Pasajul de la Berceni merg inainte. Insa exista riscul ca investitia sa nu fie finalizata pana la finalul anului, asa cum era prevazut, deoarece furnizorii de materiale prefabricate au intarziat livrarea acestora in santier.

De altfel, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, a cerut la inceputul aceste luni antreprenorului intensificarea activitatilor in santier in vederea respectarii termenului asumat de catre acesta, pentru a compensa inclusiv sincopele in aprovizionarea cu prefabricate, cauzate de criza generata de cresterea preturilor pe piata materialelor de constructii.

Oficialul a mers iar in control pe santier.

Chiar daca furnizorii de materiale prefabricate au intarziat livrarea acestora in santier, ducandu-l intr-o zona critica din punct de vedere al termenului de finalizare, facem toate eforturile, impreuna cu antreprenorul, ca darea in trafic a pasajului sa nu depaseasca luna decembrie a acestui an”, a afirmat Scriosteanu.

A inceput montarea predalelor la inelul central al pasajului si continua aceasta operatiune si la rampa de acces dinspre Bucuresti, dar si la rampa de coborare/urcare spre si dinspre comuna Berceni.

”Mentionez faptul ca montarea predalelor se realizeaza atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii. A inceput montajul parapetelor de tip New Jersey pe zona de delimitare a Centurii Bucuresti de zona pilelor pasajului, spre Popesti-Leordeni. Se lucreaza la asternerea balastului pe rampa de coborare/urcare spre si dinspre comuna Berceni, pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni, pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni si pe rampa de coborare spre Jilava”, spune Scriosteanu.

Se lucreaza la turnarea grinzilor de trotuar pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni si pe rampa de coborare spre Jilava.

De asemenea, se lucreaza la turnarea binderului pe zona de largire la 4 benzi a Centurii Bucuresti spre Jilava.

Se executa lucrari de stabilizare in situ si fundatie de balast pe DJ 401, comuna Berceni.

Continua montarea lisei prefabricate pe toate zonele pasajului. Continua executarea umpluturilor armate la rampa de urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti, care este finalizata in proportie de 80%. Continua executarea lucrarilor de drum pe zona comunei Berceni si pe partea dinspre Bucuresti. Continua executarea lucrarilor de iluminat public pe toata zona pasajului”, mai spune secretarul de stat.

Continua realizarea canalizarii pluviale, necesara preluarii apei din zona pasajului.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate in 2022.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Articolul precedentINVESTITII IN DRUMURILE DIN BRASOV – A inceput receptia finala a ultimului tronson refacut din DJ 104 L Dacia – Viscri – Bunesti
Articolul următorCOMPANIE MICA, PROBLEME MARI – AirConnect anuleaza zborurile regulate din Romania. 1.000 de pasageri sunt afectati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.