CNAIR ANUNTA SITUATIA PODURILOR DIN ROMANIA – Se pregatesc lucrari de 3,2 miliarde lei in reabilitarea a peste 380 de poduri vechi

CNAIR a publicat un raport privind situatia podurilor de clasa tehnica IV si V, conform Normativului AND 522, pe care CNAIR le are in administrare.

Din cele 4.778 de poduri aflate in administrare, 17% sunt incadrate in clasa tehnica IV si 0,2% in clasa tehnica V.

Podurile din clasa tehnica IV necesita lucrari de reabilitare sau inlocuire a unor elemente, dar nu reprezinta un pericol pentru cei care le tranziteaza.

Pentru podurile din clasa tehnica V, CNAIR ia toate masurile pentru asigurarea conditiilor de siguranta a celor care utilizeaza aceste poduri si a demarat procedurile administrative necesare inlocuirii sau consolidarii structurilor de rezistenta ale acestora.

Pentru 69 dintre podurile din clasele IV si V sunt deja incheiate contractele pentru lucrarile de reabilitare sau inlocuire in valoare de aproximativ 500 milioane lei”, anunta CNAIR.

Sunt de asemenea in pregatire, in diverse stadii, contractari de lucrari pentru 381 de poduri din clasele tehnice mentionate in valoare de peste 3,2 miliarde lei.

Strategia CNAIR consta in reabilitarea si consolidarea podurilor cu probleme sau constructia de poduri noi acolo unde situatia o impune”, precizeaza compania.

Articolul precedentINCEP LUCRARILE LA SENSUL GIRATORIU PE DN2 DIN AFUMATI – In zona au avut loc cele mai multe accidente rutiere in ultimii ani
Articolul următorCOMBUSTIBILUL SCUMP LOVESTE IN PROFITUL COMPANIILOR AERIENE – Profitul China Airlines Ltd a scazut anul trecut cu 70%, la 92,5 milioane dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.