INCEP LUCRARILE LA SENSUL GIRATORIU PE DN2 DIN AFUMATI – In zona au avut loc cele mai multe accidente rutiere in ultimii ani

Incep lucrarile la sensul giratoriu de pe DN2 din zona localitatii Afumati (Ilfov).

Este vorba de amenajarea unui sens giratoriu in localitatea Afumati din judetul Ilfov, care va contribui la fluidizarea circulatiei si cresterea sigurantei rutiere, intrucat, in prezent, sensurile de circulatie ale DN2 sunt delimitate prin marcaj dublu continuu, nepermitand participantilor la trafic efectuarea manevrei de intoarcere.

Astazi a avut loc predarea – primirea amplasamentului intre DRDP Bucuresti si constructorul care a castigat licitatia pentru executia lucrarilor pentru amenajarea sensului giratoriu de la intersectia DN2 cu DJ200A spre comunele Petrachioaia si Dascalu din judetul Ilfov. Am tinut sa fiu prezent la acest moment al predarii amplasamentului pentru ca, desi este o lucrare mica, impactul pentru aceasta zona a judetului Ilfov este destul de mare, avand in vedere faptul ca aceasta portiune din DN2 reprezinta zona cu unul dintre punctele negre cu cele mai multe accidente rutiere in ultimii ani”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Acest proiect se realizeaza la solicitarea si cu sprijinul Consiliului Judetean Ilfov, prin presedintele Hubert Thuma si al autoritatilor locale comuna Afumati, prin primarul Gabriel Dumanica si comuna Petrachioaia, prin primarul Dobre Mihai, primari care au fost prezenti la predarea amplasamentului.

Tot pentru DN2-Ilfov, va reamintesc faptul ca am finalizat proiectarea si suntem in proceduri de exproprieri pentru amenajarea unui punct de intoarcere pe DN2 la iesirea din localitatea Afumati (Ilfov) spre Urziceni (Ialomita), iar in perioada urmatoare vom lansa licitatia pentru executia lucrarilor”, mai spune secretarul de stat.

De asemenea, a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru proiectarea sensului giratoriu din zona satului Sindrilita (comuna Ganeasa), iar zilele urmatoare vom semna si contractul.

Guvernul a aprobat in decembrie 2022 exproprierile pentru amenajarea unui punct de intoarcere pe DN2 la iesirea din localitatea Afumati (Ilfov) spre Urziceni.

Sumele individuale estimate aferente despagubirilor sunt in cuantum de 190.000 lei, reprezentand un numar de 5 imobile.

Amplasamentul acestei lucrari de infrastructura rutiera se afla pe raza localitatii Afumati, expropriator fiind statul roman, reprezentat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Articolul precedentUN NOU POD PESTE RAUL TISA – Lucrarile de 148 milioane lei vor fi gata anul viitor
Articolul următorCNAIR ANUNTA SITUATIA PODURILOR DIN ROMANIA – Se pregatesc lucrari de 3,2 miliarde lei in reabilitarea a peste 380 de poduri vechi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.