UN NOU POD PESTE RAUL TISA – Lucrarile de 148 milioane lei vor fi gata anul viitor

Un nou pod va fi construit pester raul Tisa. Constructia sa va incepe in martie si va fi finalizata la mijlocul anului viitor, anunta Consiliul Judetean Maramures.

Proiectul noului pod peste Tisa este in valoare de 147,9 milioane de lei, iar finantarea va fi asigurata prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM.

Se executa foraje experimentale pentru piloti forati la noul pod peste Tisa. Proiectarea a fost finalizata, saptamana aceasta proiectul intra in CTE Siguranta circulatiei, iar ulterior in CTE CNAIR pentru a primi avizele necesare privind realizarea “Podului peste Tisa, in zona Teplita, Sighetu Marmatiei”. Lucrarile de constructie a podului vor fi demarate pana la finalul lunii martie, iar in a doua jumatate a anului 2024, acest obiectiv important de investitii va fi finalizat”, precizeaza CJ Maramures.

Podul din lemn peste raul Tisa a fost construit la inceputul anilor 2000, pentru a asigura o legatura optima cu Ucraina din judetul Maramures.

Traficul rutier si pietonal peste pod a crescut vertiginos odata cu inceperea razboiului din Ucraina, fiind traversat, zilnic, de sute de cetateni ucraineni, pe jos sau cu automobile, pentru a ajunge in Romania.

De asemenea, pentru o perioada scurta de timp, autoritatile ucrainene au utilizat traficul feroviar cu judetul Maramures pentru transportul cetatenilor, fiind avantajati de existenta in judet a unei linii ferate cu ecartament lat, specific perioadei sovietice, insa traficul feroviar intre cele doua parti a fost suspendat. 

Articolul precedentNOUL TERMINAL AL AEROPORTULUI DIN IASI VA FI GATA IN ACEST AN – Lucrarile realizate de Strabag au ajuns la 21%
Articolul următorINCEP LUCRARILE LA SENSUL GIRATORIU PE DN2 DIN AFUMATI – In zona au avut loc cele mai multe accidente rutiere in ultimii ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.