INCEP LUCRARILE PE A0 SUD LOT 3 SI A3 MIHAIESTI – ZIMBOR – Circulatia pe intreaga sectiune de sud a A0 este promisa pentru anul 2023

Ministerul Transporturilor a emis autorizatii de construire pentru doua proiecte importante pentru Capitala si respectiv zona Ardealului. Ministrul Catalin Drula a anuntat ca da oficial startul lucrarilor pe lotul 3 (intre DN6-Bragadiru şi A1) din Autostrada de Centura a Bucureştiului (A0), semi-inelul sudic, si pe A3 Mihaiesti-Zimbor al Autostrazii Transilvania.

Lotul 3 din A0 Sud este construit de grecii de la Aktor, iar tronsonul Mihaiesti – Zimbor din A3 de catre grupul UMB.

DAM OFICIAL STARTUL LUCRARILOR PE: A0 SUD LOT 3 + A3 MIHAIESTI – ZIMBOR.Doua dintr-o lovitura. Astazi am emis autorizatii de construire pentru doua proiecte care, odata finalizate, vor fi mana cereasca pentru zona metropolitana a Bucurestiului si inima Ardealului. In primul rand, avem autorizatie de construire ‘proaspata’, data pentru lotul 3 (intre DN6 – Bragadiru si A1) din Autostrada de centura a Bucurestiului, semi-inelul sudic„, scrie Drula, pe Facebook.

Compania elena care lucreaza aici a facut deja activitati de pregatire a terenului (marcarea santierului, drumuri de acces, arheologie, defrisare, deminare).

Voi urmari indeaproape lucrarile si voi face tot ce-mi sta in putere ca proiectul sa ramana in grafic. Nu mai accept intarzieri cum s-a intamplat cu finalizarea peste termenul contractual a proiectului tehnic„, a mai scris Drula.

Tronsonul va cuprinde: 9 pasaje si 4 poduri, un nod rutier la intersectia cu A1 si o parcare de scurta durata si un spatiu de servicii – ambele in oglinda.

Conform contractului, lotul 3 (18 km) va fi finalizat in 2023 – an in care, de altfel, vreau sa deschidem circulatia pe intreaga sectiune de sud a A0„, adauga ministrul.

A doua autorizatie de construire pe care a emis-o este pentru Autostrada Transilvania, tronsonul dintre Mihaiesti si Zimbor – primul din judetul Salaj.

Pe cei 13 km ai sectiunii se vor construi: un nod rutier la Zimbor, 11 poduri (2,2 km lungime totala), 21 de podete si o parcare de scurta durata (de-o parte si de alta a drumului).

Acest lot a fost licitat ‘la pachet’ cu unul invecinat, aflat deja in executie: Nadaselu – Mihaiesti, unde am fost in vizita acum doua saptamani. Sunt multumit de cum avanseaza lucrarile, iar constructorul roman e mobilizat foarte bine in teren. Cu bani din PNRR, intre Nadaselu si Poarta Salajului (42 km, proiecte de 2 miliarde de lei) vrem sa terminam lucrarile pana in 2023„, mai spune Drula.

Articolul precedentCONTRACT DE 42 MILIOANE LEI PENTRU CRESTEREA VITEZEI PE CALEA FERATA – Trenurile vor putea circula cu 120 km/h intre Buzau si Faurei
Articolul următorARABIA SAUDITA INFIINTEAZA A DOUA SA COMPANIE AERIANA NATIONALA – Masura este luata pentru reducerea dependentei de petrol. Reteaua de zbor va ajunge la 250 de destinatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.