COMPANIE MICA, PROBLEME MARI – AirConnect anuleaza zborurile regulate din Romania. 1.000 de pasageri sunt afectati

Compania aeriana romaneasca AirConnect amana cu aproape sase luni operarea zborurilor regulate, pana la finalul lunii martie a anului viitor. In prezent, compania are in flota un singur avion, un ATR 72-600 inchiriat, iar in luna august a acestui an compania urma sa primeasca un al doilea avion. Pentru 2023 este planificata receptia a doua avioane din acelasi model.

Pentru cel de-al doilea avion compania este in discutii cu lessorul pentru acceptarea aeronavei. 

Sub 1.000 de pasageri sunt afectati de anularea zborurilor.

Din cauza intarzierii livrarii celui de-al doilea avion AirConnect cat si a pregatirilor operationale pentru zbor, ne vedem nevoiti sa amanam inceperea operarii zborurilor regulate pana la data de 26 martie 2023. Cei care au cumparat bilete de avion pentru perioada 15 octombrie 2022 – 25 martie 2023 vor fi informati prin email si telefonic de aceasta modificare si vor putea opta pentru modificarea gratuita a biletelor pentru alta data de zbor sau pentru rambursarea contravalorii biletelor de avion, rambursare ce se va face in contul bancar din care s-a facut plata. In plus, vor primi un bilet de avion gratuit pentru un zbor operat de AirConnect (bilet ce va putea fi rezervat pana pe 15 ianuarie 2023)”, anunta compania, pe Facebook.

Conducerea AirConnect anunta ca in scurt timp va publica pe website programul complet de zbor pentru vara 2023, cu noi destinatii estivale catre Grecia, Turcia si Croatia.

Pentru destinatiile interne deja anuntate, am tinut cont de sugestiile primite si vom creste numarul de frecvente pentru a deservi nevoile de calatorie ale pasagerilor business”, precizeaza compania.

In paralel, echipa AirConnect a incheiat un parteneriat de tip code share cu Aeroitalia pentru vanzarea zborurilor operate de compania aeriana italiana intre Romania si Italia, iar in curand clientii si agentiile de turism vor putea rezerva bilete pe site-ul companiei (www.air-connect.com) pentru zboruri Bacau – Roma Fiumicino si Bacau – Milano Bergamo, acestea fiind primele rute anuntate de Aeroitalia.

Aeroitalia este o companie italiana infiintata anul acesta si care in flota trei avioane Boeing 737-800.

Pentru detalii si solicitari legate de aceste zboruri amanate, ne puteti scrie la customercare@air-connect.com sau prin completarea formularului disponibil pe website: https://book-kon.crane.aero/ibe/feedback?lang=ro”, mai arata AirConnect.

Air Connect a fost infiintata in toamna anului trecut, iar actionarii companiei au fost pana recent Regional Air Suport, detinuta de Dorin Ivascu, Cosmin Adrian Pop, Karpaten Outgoing, Domnita Iulia Muntean si Florin Necula, fiecare cu participatii de 20%.

Anuntul vine la scurt timp dupa un alt ”scandal aerian”. La inceputul acestei luni, Blue Air a anuntat un parteneriat strategic de tip codeshare cu Air Connect, „pentru a oferi optiuni de calatorie extinse pasagerilor, atat pentru zboruri interne in Romania, dar si pentru cele regionale”. Anuntul a avut loc cu doar cateva ore inainte ca Blue Air sa isi suspende brusc toate zborurile.

Un zbor in regim de „partajare de coduri” este o cooperare „prin care oferim pasagerilor alternative de zbor suplimentare, preturi rezonabile si servicii de inalta calitate”. Datorita zborurilor in sistem codeshare, pasagerii au acces la mai multe optiuni de zbor. Acest lucru permite un singur proces de emitere a biletelor pentru toate zborurile; pe zborurile in sistem codeshare, bagajele sunt transportate in siguranta pana la destinatia finala.

AirConnect este infiintata chiar de catre un fost director de la Blue Air, care in urma cu noua ani a fost implicat in cumpararea Blue Air de la omul de afaceri Nelu Iordache.

In 26 august, Air Connect a anuntat ca va efectua zboruri regionale ce pot fi operate cu aeronave de tipul ATR 72-600, incepand din 15 octombrie, din Bucuresti spre Baia Mare, Budapesta, Sibiu, Suceava, Targu Mures si din Cluj spre Budapesta. Iar din sezonul estival 2023, Air Connect a vorbit despre zboruri din Constanta spre Cluj, Oradea, Suceava si Timisoara.

Articolul precedentPROBLEME CU MATERIALELE LA PASAJUL BERCENI – Furnizorii de materiale prefabricate au intarziat livrarea in santier. Se fac eforturi ca pasajul sa fie inaugurat in acest an
Articolul următorDRUM JUDETEAN REABILITAT – 6 km din DJ 282H au fost reabiliati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.