REPARATII PE UN DRUM TURISTIC DIN CLUJ – Se asfalteaza drumul care duce in statiunea turistica Muntele Baisorii

Se asfalteaza drumul care duce in statiunea turistica Muntele Baisorii. Este vorba de drumul judetean DJ 107R (DJ 107M) – Baisoara – Muntele Baisorii – Statiunea Muntele Baisorii, in lungime de 18,5 kilometri, tronsonul cuprins intre km 28+850 si km 47+350. 

Durata maxima de executie a lucrarilor este de trei luni.

Consiliul Judetean Cluj a demarat o serie de lucrari de intretinere curenta si periodica pe drumul judetean DJ 107R (DJ 107M) – Baisoara – Muntele Baisorii – Statiunea Muntele Baisorii in vederea asigurarii unei circulatii rutiere normale si in conditii de siguranta”, anunta CJ Cluj.

Lucrarile de intretinere, in ansamblu, vizeaza un sector in lungime de 18,5 kilometri, cuprins intre km 28+850 si km 47+350. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea a trei sectoare de drum in lungime insumata de aproape 5 kilometri.

Imbunatatirea infrastructurii drumului judetean 107R Baisoare-statiunea Muntele Baisorii are drept obiectiv prioritar stimularea dezvoltarii economice si turistice a zonei, una extrem de intens vizitata de catre iubitorii muntelui si ai sporturilor de iarna”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In aceasta faza se executa lucrari de frezare a zonelor deteriorate, in vederea realizarii frontului de lucru, concomitent efectuandu-se lucrari de asternere a covorului asfaltic.

De asemenea, sunt prevazute operatiuni constand in taierea vegetatiei si a lastarisului din vecinatatea platformei drumului, plombarea gropilor cu imbracaminte asfaltica, tratarea burdusirilor si a tasarilor, aducerea la profil si completarea acostamentelor, curatarea santurilor si a rigolelor, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare si adaos de material, inlocuirea de podete, refacerea timpanelor, montarea de parapeti metalici in zonele unde situatia o impune si, in continuare, lucrari de frezare si asfaltare pe celelalte tronsoane de drum vizate.

Articolul precedentMETROREX MONTEAZA PANOURI PENTRU PERSOANELE CU DEFICIENTE DE VEDERE – Investitia depaseste 24 milioane lei
Articolul următorAEROPORTUL SATU MARE PREGATESTE INVESTITII DE 262 MILIOANE LEI – Se construieste un terminal nou, va fi reabilitata pista de decolare, iar terminalul existent va fi extins

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.