LUCRARILE LA PASAJUL DOMNESTI MERG INAINTE – Se asfalteaza bretelele stanga – dreapta rampelor spre Bucuresti si continua relocarea retelelor de utilitati

Lucrarile pe santierul viitorului pasaj de la Domnesti „merg bine„, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu. Se monteaza predalele prefabricate la rampa de urcare dinspre A1 si a inceput montarea acestora si la rampa de coborare spre Bucuresti. In plus, se asfalteaza bretelele stanga – dreapta rampelor spre Bucuresti. S-a efectuat deja sapatura la rampa de urcare dinspre A1 – Chiajna si continua relocarea retelelor de utilitati.

Pasajul Domnesti – giratoriu suspendat are o lungime de 536 metri si costa 91,5 milioane lei.

Constructor este Straco Grup – Comnord SRL – Specialist Consulting SRL, lucrare preluata de subcontractorul Tracon.

Chiar daca stiu ca lucrarea merge bine, imi respect promisiunea de a merge saptamanal pe santierul de la Domnesti. Dupa ce, martea trecuta, a fost montata si ultima grinda principala care inchide tablierul metalic al giratoriului suspendat, continua montarea grinzilor secundare si a elementelor intermediare, pe zona giratoriului spre Bucuresti. A inceput armarea placii de supra-betonare peste predalele deja montate la rampa de coborare spre Bragadiru„, scrie Scriosteanu.

Continua montarea predalelor prefabricate la rampa de urcare dinspre A1 si a inceput montarea acestora si la rampa de coborare spre Bucuresti.

Se asfalteaza bretelele stanga – dreapta rampelor spre Bucuresti, in varianta proiectata a pasajului Domnesti, iar la finalizare traficul va fi deviat pe acestea, pentru a permite lucrul si la rampa de urcare dinspre Bucuresti.

S-a efectuat deja sapatura la rampa de urcare dinspre A1 – Chiajna si a inceput dezafectarea vechiului amplasament al Centurii Bucurestiului pentru a fi realizata rampa de urcare dinspre Bragadiru. Continua relocarea retelelor de utilitati, precum si realizarea retelei de canalizare pluviala„, adauga oficialul.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate pana la finalul lui 2022.

Primele lucrari la pasajul de la Domnesti au inceput in 2018. Lucrarile la pasajul Domnesti au fost reluate in vara lui 2020, dupa aproape doi ani de blocaje. Odata cu intrarea in insolventa a constructorului principal Straco, lucrarile au fost preluate de subcontractorul Tracon.

Contractul a fost semnat in 2017, iar termenul de finalizare este de 24 de luni (proiectare si executie).

Articolul precedentPROBLEME PE CONTRACTELE PENTRU MODERNIZAREA SI REPARATIA DRUMURILOR – Consiliul Concurentei intervine, dupa ce a gasit contracte pe 30 de ani, avertizand ca perioada maxima a unui asfel de contract trebuie sa fie de 5 ani
Articolul următorIAR BRASOV ISI SCHIMBA DIN NOU CONDUCEREA – Compania isi deschide un oficiu de reprezentare la Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.