MAI MULTE BENZI PE DRUMUL DE LA IESIREA DIN ORADEA SPRE ARAD – Contractul de 23,5 milioane lei prevede largirea DN79 la patru benzi

A fost desemnat constructorul pentru proiectarea si executia lucrarilor de largire de la doua la patru benzi pe drumul national 79 (DN 79), la iesirea din Oradea spre Nojorid, in directia Arad.

Oferta castigatoare, in valoare de 23.460.769,98 lei, TVA inclusa, a fost depusa de firma Dumexim SRL. Termenul pentru depunerea contestatiilor este 19 februarie. Durata de executie este de 9 luni, din care 3 luni sunt prevazute pentru proiectare si 6 luni pentru lucrarile propriu-zise, anunta Consiliul Judetean Bihor.

Proiectul prevede largirea drumului la 4 benzi pe o distanta de 1,6 km, intre pozitiile km 108+730 – km 110+330. Practic, tronsonul este cuprins intre Aeroportul International Oradea, unde va fi amenajat un sens giratoriu, si intersectia cu drumul catre Livada de Bihor unde, de asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu (aici se vor intersecta trei drumuri: DN 79, DC 77 spre Livada de Bihor si noua centura dintre Oradea si Nojorid).

Urmeaza desemnarea constructorului pentru proiectul de largire la patru benzi inspre Biharia, pe DN 19, in directia Satu Mare. Tronsonul are o lungime de 3,7 km, intre pozitiile km 5+985 – km 9+731.

Cele doua proiecte sunt realizate in baza parteneriatului dintre Consiliul Judetean Bihor si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Transport 2021 – 2027.

Largirile la patru benzi inspre Arad si Satu Mare vor imbunatati circulatia rutiera si vor reduce numarul accidentelor. Acestea completeaza investitiile in infrastructura derulate de Consiliul Judetean Bihor in zona metropolitana a Municipiului Oradea, respectiv centurile Nojorid, Osorhei, Sanmartin, si Santandrei”, arata CJ Bihor.

Articolul precedentINVESTITII RECORD IN DRUMURILE DIN GALATI – 75 de milioane de euro pentru modernizarea a 60 de kilometri de drum judetean
Articolul următorPLANURI MARI PE CU INFRASTRUCTURA – Peste 130 kilometri drumuri judetene din Mehedinti vor intra in lucru. Vedeti lista drumurilor care vor fi modernizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.