CONTINUA DESCENTRALIZAREA PROIECTELOR DE INFRASTRUCTURA – CNAIR colaboreaza cu autoritatile locale pentru centurile Calarasi si Slobozia

Descentralizarea proiectelor de infrastructura rutiera continua, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. CNAIR a semnat mai multe protocoale de colaborare cu reprezentantii autoritatilor locale din Calarasi si Slobozia, astfel ca studiile de fezabilitate si documentatiile tehnice pentru constructia centurilor Slobozia si Calarasi vor trece la autoritatile locale.

Descentralizarea proiectelor de infrastructura rutiera continua! CNAIR a semnat, astazi, cu reprezentantii autoritatilor locale din Calarasi si Slobozia mai multe protocoale de colaborare.

In baza acestor documente vor fi elaborate si obtinute:

Studiul de Fezabilitate, documentatia tehnica pentru Autorizatia de Construire si Autorizatia de Construire pentru Varianta de ocolire Calarasi.

– Studiul de Fezabilitate, documentatia tehnica pentru Autorizatia de Construire si Proiectul Tehnic de Executie pentru Varianta de ocolire Slobozia”, anunta ministrul Transporturilor.

Variantele de ocolire vor contribui atat la descongestionarea traficului rutier local, cat si la dezvoltarea economiei locale.

De asemenea, CNAIR a semnat marti, 3 mai 2022, cu reprezentantii Consiliului Judetean Gorj protocoalele de colaborare pentru trei Variante Ocolitoare importante pentru infrastructura din acest judet:

– Varianta de ocolire Motru

– Varianta de ocolire Bumbesti-Jiu

– Varianta de ocolire Balesti

Finantarea acestor contracte se va face prin POIM.

Consiliile judetene urmeaza sa deruleze procedurile de atribuire a contractelor, iar CNAIR va acorda asistenta tehnica. Dupa finalizarea aceastei etape vor fi lansate in licitatie contractele pentru proiectare si executie.

Prin aceste masuri, CNAIR descentralizeaza proiectele si le da catre autoritatile locale. Motivul a fost ca in acest moment CNAIR-ul are in gestiune foarte multe proiecte si este sufocat de toate aceste proiecte.

Cel mai important proiect de infrastructura rutiera (de interes national) transferat de la CNAIR catre autoritatile locale este drumul expres Oradea -Arad, investitie de un miliard de euro pe care o deruleaza Consiliile Judetene Bihor si Arad, respectiv primariile celor doua municipii.

In luna ianuarie s-au semnat protocoale de colaborare si pentru realizarea studiilor de fezabilitate destinate variantelor ocolitoare ale oraselor Fieni-Pucioasa si Municipiului Targoviste.

Si centura ocolitoare a municipiului Calarasi va trece la administratia locala, pentru ca aceasta sa urmareasca lucrarile.

De asemenea, CNAIR a semnat pe 22 februarie 2022, un protocol de colaborare cu autoritatile locale din judetele Suceava si Botosani. 

Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, spunea, pe 11 ianuarie 2022, ca sustine ideea descentralizarii unor proiecte de infrastructura rutiera, cum ar fi drumuri de tip transregio sau centuri ocolitoare ale unor orase. Oficialul a spus ca astfel de proiecte ar trebui trecute in administrarea autoritatilor locale sau judetene, pe motiv ca CNAIR este „sufocata” de numeroasele proiecte pe care le are in gestiune.

Grindeanu considera ca este necesar acest pas important si ca poate fi o solutie pentru implementarea mai rapida a unor proiecte.

Articolul precedentINVESTITII MASIVE IN SIGURANTA RUTIERA – 617 milioane de euro vor fi alocate in urmatorii 7 ani
Articolul următorPASAJUL DN21-DRAJNA, FINALIZAT INAINTE DE TERMEN – Valoarea investitiei este de peste 98 milioane de lei, fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.