METROREX MONTEAZA PANOURI PENTRU PERSOANELE CU DEFICIENTE DE VEDERE – Investitia depaseste 24 milioane lei

Metrorex va monta in 63 de staţii de metrou elemente din oţel inoxidabil aplicate pe suprafaţa existentă şi cu panouri de semnalistică Braille pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Proiectul este finantat din fonduri europene nerambursabile, valoarea contractului de finantare fiind de 24.128.276 lei.

Elementele din otel inoxidabil sunt instalate pentru a ghida persoanele cu deficiente de vedere in zona acceselor, pasajelor, vestibulelor, scarilor fixe si a peroanelor.

Obiectivele proiectului sunt acelea de a facilita accesul in statiile de metrou a persoanelor cu deficiente de vedere si de a actualiza cerintele legislative aparute ulterior executiei statiilor de metrou.

Metrorex prezinta stadiul lucrarilor din cadrul proiectului ce are ca obiect: Accesibilizarea statiilor de metrou in functiune pentru persoanele cu deficiente de vedere”, anunta compania de stat.

Pentru statiile de metrou unde deja exista benzi speciale din ceramica: statiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului si Straulesti, legatura cu Terminalul Multimodal, sunt prevazute completari locale cu benzi ceramice si panouri de semnalistica Braille, iar pentru Magistrala 5, unde exista deja benzile speciale in toate statiile, vor fi montate doar panourile de informare.

In statia de metrou Anghel Saligny au fost finalizate lucrarile de montare a elementelor din otel inoxidabil de catre constructorul SOMET SA, cu subcontractantul TIAB SA. La acest moment, au fost efectuate circa 70% dintre lucrari, in statia Nicolae Teclu si in cel mai scurt timp se va demara executia in statiile Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie 1918.

Metrorex manifesta o preocupare constanta pentru oferirea de conditii pentru deplasarea in siguranta in interiorul statiilor de metrou si pentru cresterea mobilitatii persoanelor cu nevoi speciale. Prin acest proiect incurajam utilizarea retelei de metrou de catre o categorie speciala de calatori – persoanele cu deficiente de vedere”, a declarat Mariana Miclaus, director general al Metrorex.


Atat in timpul proiectarii, cat si in cel al executiei este permanent consultata Asociatia Nevazatorilor din Romania, in calitate de reprezentant al principalilor beneficiari ai proiectului.

Accesibilizarea statiilor de metrou in functiune pentru persoanele cu deficiente de vedere” se va realiza in 63 de statii de metrou si consta in dotarea acestora atat cu elemente din otel inoxidabil aplicate pe suprafata existenta, cat si cu panouri de semnalistica Braille, astfel:

  1. Benzi speciale din elemente de otel inoxidabil: Elemente tip „linie”; Elemente tip „punct”;

b) Panouri de semnalistica Braille:

  – Panouri tip 1: panouri de informare generala exterioare, montate la suprafata, in dreptul fiecarui acces al statiei;

  – Panouri tip 2: panouri interactive de informare generala interioare, montate in vestibule;
  – Panouri tip 3: panouri de informare grupuri sanitare.

Articolul precedentAUTOSTRADA CAPITALEI – Constructorul turc va finaliza lucrarile anul viitor
Articolul următorREPARATII PE UN DRUM TURISTIC DIN CLUJ – Se asfalteaza drumul care duce in statiunea turistica Muntele Baisorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.