RYANAIR, ANCHETATA IN UNGARIA – Compania aeriana este acuzata ca a transferat consumatorilor costul taxei exceptionale asupra companiilor aeriene

Marton Nagy, ministrul Dezvoltarii economice din Ungaria, a anunat ca a initiat o ancheta privind protectia consumatorilor in cazul Ryanair, dupa ce transportatorul irlandez low-cost a inceput sa transfere consumatorilor costul taxei exceptionale asupra companiilor aeriene din Ungaria, potrivit unui comunicat preluat de publicatia Budapest Business Journal.

Guvernul considera ca este inacceptabil si respinge in cei mai fermi termeni faptul ca Ryanair a transferat catre pasageri impozitul special pe profitul suplimentar perceput de companiile aeriene”, a spus Nagy intr-un comunicat.

Un decret guvernamental impune companiilor aeriene sa plateasca o contributie de 3.900 forinti per pasager pentru zborurile catre tari din Uniunea Europeana, precum si destinatii din Albania, Andorra, Bosnia si Hertegovina, Macedonia de Nord, Islanda, Kosovo, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Muntenegru, Regatul Unit, Norvegia, San Marino, Elvetia, Serbia si Ucraina. Contributia pentru alte destinatii este de 9.750 forinti per pasager.

Este deosebit de grav faptul ca Ryanair a inceput aceasta practica in ceea ce priveste biletele vandute mai devreme”, a adaugat el.

Autoritatile vor intreprinde o investigatie amanuntita in vederea respectarii drepturilor consumatorilor si pentru a preveni practicile comerciale neloiale ale companiei aeriene, acolo unde este posibil, se arata in comunicat.

Guvernul Ungariei a perceput taxe exceptionale pentru o perioada de doi ani in sectoarele bancar, asigurari, energie, comert cu amanuntul, telecomunicatii si farmaceutic, pe langa companiile aeriene, pentru a asigura resursele necesare pentru a proteja schema de preturi reglementate la utilitati pentru gospodarii si pentru a moderniza armata tarii.

In comunicat se precizeaza ca guvernul „urmeaza indeaproape tendintele pietei” si va face „tot ce-i sta in putere” pentru a preveni transferarea costurilor taxelor exceptionale asupra consumatorilor.

Se vor desfasura investigatii in fiecare caz si se vor lua masuri ferme impotriva practicilor nocive”, a adaugat acesta.

Nagy a spus ca a initiat si o ancheta pentru a determina daca practicile Ryanair de tarifare a biletelor respecta toate normele si cerintele europene.

Oficiul Guvernului din Budapesta a mai anuntat ca a ordonat o ancheta imediata pentru protectia clientilor Ryanair.

Articolul precedentPISTA DE BICICLETE INTR-O COMUNA DIN ARAD – Investitia vrea sa eficientizeze traficul
Articolul următorAVIZ PENTRU DRUMUL CARE OCOLESTE ORADEA – Studiul de fezabilitate pentru inelul rutier metropolitan a fost aprobat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.