CONSTRUCTORII DE AVIOANE ISI REVIN DUPA PANDEMIE – Airbus primeste comenzi de avioane private

Divizia de avioane private a constructorului european Airbus SE este mai optimista cu privire la perspectivele pentru acest an, chiar daca razboiul din Ucraina si carantina introdusa in China afecteaza vanzarile, transmite Bloomberg.

In perioada pandemiei de Covid-19, constructorul european de avioane a avut cativa ani cu comenzi reduse pentru noul sau avion de business, deoarece aproape toate calatoriile in interes de afaceri au fost eliminate. Varianta corporate a avionului Airbus A220 a fost lansata in 2020 si in 2021 nu a promit nicio singura comanda, dupa cele sase angajamente in anul anterior.


Insa acum comenzile si-au revenit si de la inceputul anului si pana in prezent Airbus a primit comenzi pentru cinci avioane private, dintre care patru sunt pentru modelul ACJ220, si exista noi oportunitati de afaceri in Orientul Mijlociu si SUA, a declarat presedintele diviziei Airbus Corporate Jets, Benoit Defforge.

Ne-am confruntat cu o perioada dificila in ultimele 12-18 luni. Ne asteptam ca Orientul Mijociu sa fie o reala oportunitate in urmatorii ani„, a spus Benoit Defforge, intr-un interviu acordat inaintea conferintei EBACE, care va avea loc in perioada 23-25 mai la Geneva, potrivit Agerpres.


In prezent sunt peste 60 de avioane private produse de Airbus Corporate Jets care zboara in Orientul Mijlociu, fiecare cu o vechime medie de peste 10 ani,
ceea ce inseamna ca exista o oportunitate pentru producatorul european sa reinnoiasca flota. Chiar daca piata din SUA este una mai dificila de patruns, Benoit Defforge estimeaza ca relansarea acestei piete creeaza loc suficient pentru crestere.

In schimb, China devine o piata mai dificila din cauza dificultatilor de a accesa piata, in conditiile in care Beijingul a reintrodus restrictii pentru a tine sub control pandemia. In plus, Airbus Corporate Jets a fost nevoit sa isi inceteze eforturile de vanzari in Rusia, pentru a respecta sanctiunile internationale, chiar daca intre 10 si 15% din flota companiei este in aceasta tara.


Defforge a mai spus ca modelul de avion A220 corporate jet va intra in serviciu la inceputul anului urmator si este asteptat sa dea un nou impuls vanzarilor.

Pe termen lung, compania Airbus Corporate Jets se asteapta sa vanda intre cinci si zece avioane ACJ220 in fiecare an. Acest model de avion privat este bazat pe avionul de linie Airbus A220-100 si va putea zbura pe o distanta de pana la 10.500 de kilometri, suficienta pentru a face legatura intre Londra si Los Angeles.


Grupul Airbus este lider global in aeronautica, spatiu si servicii conexe. Airbus ofera o gama variata de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri si mai furnizeaza elicoptere, aeronave-cisterna, de lupta, de transport si pentru alte misiuni. Airbus este prezenta in Romania cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters Romania si Premium Aerotec in Brasov si Airbus Defense and Space in Bucuresti. 

Articolul precedentROMATSA VREA SA FACA VENITURI DE 1,2 MILIARDE LEI IN 2022 – Compania si-a planificat investitii de 65 milioane lei si un profit net de aproape 23 milioane lei
Articolul următorMINISTRUL TRANSPORTURILOR, DESPRE DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Anul viitor se va circula pe tot tronsonul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.