VESTI BUNE DE LA GALATI – A fost semnat protocolul cu Consiliul Judetean Braila pentru construirea unui aeroport international. Drumul de Mare Centura al Galatiului intra in proiectare

Presedintii Consiliilor Judetene Braila si Galati, Francisk-Iulian Chiriac si respectiv Costel Fotea, au semnat un parteneriat pentru construirea unui aeroport care sa deserveasca cele doua judete, dar si localitati din Republica Moldova. Mai mult, a fost emis ordinul de incepere a proiectarii si realizarii Drumului Mare de Centura al Galatiului, investitia fiind de 840 milioane lei.

In ceea ce priveste noul aeroport, intr-o prima faza, una care va debuta cat mai curand, vor demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate si a tuturor expertizelor tehnice necesare – de vant, de precipitatii, numar de ore de ceata, numar de ore de soare, structura solului si altele, iar in paralel vor fi facute demersurile necesare pentru finantarea acestei investitii extrem de importanta pentru dezvoltarea regiunii, precizeaza presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea.

Fotea spune ca exista deja studii care arata ca acest aeroport ar deservi nu doar Galatiul si Braila, ci si Focsaniul, o parte din judetul Vaslui si localitatile de granita din Republica Moldova. Acest obiectiv de investitii este inclus in Master Planul General de Transport al Romaniei.

Alaturi de presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk-Iulian Chiriac, am semnat cu multa incredere si hotarare parteneriatul cu ai nostri colegi de la Braila, prin care ne unim fortele pentru a transforma in realitate un vis de mai bine de 30 de ani al galatenilor si brailenilor – un aeroport care sa deserveasca intreaga regiune. Ne-am dat mana, risipind sper eu astfel zvonurile privind orgoliile dintre cele doua judete, astfel incat, impreuna, sa facem tot ceea ce putem pentru a construi acest aeroport international, unul pe care ni-l dorim cu dubla functiune, de calatori si de marfuri (cargo)”, spune Costel Fotea.

A fost emis ordinul de incepere a proiectarii si realizarii Drumului Mare de Centura a Galatiului

De asemenea, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis vineri, 4 martie 2022, ordinul pentru demararea proiectarii si executiei Drumului Mare de Centura al Galatiului.

Noua varianta de ocolire a Galatiului va avea 33,6 kilometri, 34 de poduri, pasaje si viaducte si doua noduri rutiere, la intersectia cu DN26 (in zona localitatii Vanatori) si DN25 (in zona localitatii Traian).

In aproximativ o luna de zile va incepe implementarea unei investitii uriase si extrem de importanta pentru dezvoltarea Galatiului si nu numai.

Este vorba despre realizarea de la zero a unei variante ocolitoare a Galatiului, care sa uneasca vama de la Giurgiulesti cu DN25. Totul printr-o investitie de aproape 840 de milioane de lei (aproximativ 170 de milioane de euro)”, mai spune Fotea.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis astfel ordinul pentru demararea proiectarii si executiei acestei lucrari in data de 4 martie 2022.

Astfel, peste o luna va incepe partea de proiectare tehnica, urmand ca dupa realizarea studiilor si analizelor tehnice sa fie demarate lucrarile, constructorul fiind deja desemnat.

Articolul precedentNOUTATI AUTO –Tesla poate produce in fabrica de langa Berlin doar in anumite conditii. Huawei si-a lansat prima masina
Articolul următorSE CAUTA CONSTRUCTORI PENTRU CENTURILE OSORHEI, NOJORID SI SANTANDREI – CJ Bihor a lansat licitatia de 213 milioane pentru executia lucrarilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.