MINISTRUL TRANSPORTURILOR, DESPRE DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Anul viitor se va circula pe tot tronsonul

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunta ca anul viitor se va circula pe tot tronsonul de la Craiova la Pitesti. De asemenea, podul suspendat peste Dunare, de la Braila, va fi dat in folosinta pana la finalul anului.

Pe A0 pe partea sudica, acolo avem trei tronsoane. De asemenea pe drumul expres Pitesti Craiova, anul viitor se va circula pe tot tronsonul de la Craiova la Pitesti, de asemenea, A0 se va face o legatura directa dinspre Pitesti daca vrei sa mergi spre Constanta. La A0 sunt trei tronsoane, doua merg foarte bine, al treilea tronson este intr-un ritm care nu ma multumeste, asta nu inseamna ca nu termina pana anul viitor”, a declarat Sorin Grindeanu, la Interviurile Digi24.ro.

In ceea ce priveste podul de la Braila, angajamentul pe care si l-au luat antreprenorii este ca pana la sfarsitul anului va fi dat in circulatie acest pod. 

Investitii de acest tip ajuta nu doar in dezvoltarea infrastructurii. Tablierele sunt facute la Galati cu tabla de la noi, iar constructia este facuta la santierul de Braila. E o precizare importanta. Cand se va da in circulatie inseamna ca se va circula, cu tot cu drumuri de acces, legatura cu DN si anul viitor se va duce direct in drumul expres dintre Galati si Braila. Exista o legatura directa de la pod cu drumul expres, nu doar cu drumul national. Pe malul celalalt sunt doua dezvoltari de drumuri nationale”, a spus oficialul.

Grindeanu a vorbit si de Portul Sulina si vapoarele blocate in larg. 

Multe dintre ele sunt goale si asteapta comenzi. In momentul in care se intra pe bratul Dunarii, spre porturile ucrainene, ei nu doresc sa vina in porturile romanesti ci sa mearga in porturile ucrainene. Multe dintre ele sunt fara comenzi clare, blocheaza docurile din porturile ucrainene. Nu putem abdica de la regulile europene. La Constanta se intra in UE, trebuie respectate regulile UE. Am avut un videocall cu ministrul ucrainean al Transporturilor. Va veni in portul Constanta. Am hotarat pana atunci sa isi deschida un birou de informatii in port, punem la dispozitie tot, ca sa ofere informatii mai rapid ucrainenilor. Pentru ca de multe ori s-a intrat fara actele necesare, fara informatiile initiale si toate aceste lucruri duc la intarzieri”, a adaugat Grindeanu.

Mai mult, din portul Constanta s-au scos jumatate din vagoanele nefolosite, 360, dar cele 700 de vagoane blocau 98 de linii din portul Constanta.

Au putut fi transportate 360, restul, avand in vedere situatia CFR Marfa, companie in insolventa si cu sechestru inclusiv pe aceste bunuri, a fost un apel al nostru catre ANAF de a-si grabi procedurile de valorificare a acestor bunuri, astfel incat cele 200 de milioane pe care noi le-am dat de la guvern sa poata fi folosite cat mai rapid in reabilitarea celor 98 de linii din portul Constanta”, a spus ministrul.

Articolul precedentCONSTRUCTORII DE AVIOANE ISI REVIN DUPA PANDEMIE – Airbus primeste comenzi de avioane private
Articolul următorLICITATIE DE DRUMURI DE 142 MILIOANE LEI IN ARAD – Consiliul Judetean Arad lanseaza licitatie pentru ”covoare bituminoase”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.