MASINA RARA, SCOASA LA LICITATIE – Masina primita cadou de Zoe Ceausescu se vinde cu numai 500 de euro

O noua masina a familiei Ceausescu este scoasa la licitatie in Bucuresti.Acum 40 de ani era condusa de fiica cuplului dictatorial, Zoe Ceausescu, iar astazi reprezinta o rara masina si este scoasa la licitatie pe 19 mai.

Renault Fuego GTS a fost masina care a apartinut Zoiei Ceausescu, primita cadou din partea parintilor ei, Nicolae si Elena Ceausescu, cu prilejul casatoriei acesteia in 1983 cu Mircea Oprean.

Autoturismul, care are in licitatie un pret de pornire de doar 500 de euro, a fost folosit doar pentru deplasari in afara Bucurestiului.

Masina a fost comandata la Uzinele Renault din Franta dupa vanzarea unui autoturism Mercedes, cu doua locuri, proprietatea Zoiei. Atat de vanzarea Mercedesului, cat si de procurarea Renaultului, s-a ocupat un serviciu specializat al securitatii.

Dupa evenimentele din 1989, masina a fost pusa sub sechestru de catre procuratura generala. 7 ani mai tarziu, printr-o ordonanta a procuraturii s-a dispus incetarea urmaririi penale si restituirea bunurilor personale.

Alaturi de exemplarul care a apartinut Zoiei Ceausescu sunt scoase la licitatiei si alte 6 masini circumscrise genului intrat in moda de modern classics, modele istorice dar perfect functionale, provenind din colectiile unor pasionati ori din patrimoniile unor institutii.

Cea mai valoroasa aparitie este Maserati Quattroporte, care are pretul de pornire de 15.000 de euro. Masina, sinonima cu sedanurile de lux, a fost realizata in 1980 intr-un numar de 2.133 de modele, iar piesa din licitatie are numarul 606.

Este cunoscut faptul ca specificatiile Maserati Quattroporte din 1980 pentru motor au fost impresionante pentru epoca, iar interiorul masinii, care poate gazdui confortabil 5 persoane pentru calatorii scurte sau lungi, reprezinta o simfonie a luxului somptuos.

In cadrul evenimentului „Licitatiei de Eleganta” din 19 mai 2022, ce se va desfasura doar pe platforma online Artmark Live, vor fi scoase la licitatie pentru pretul de pornire de doar 8.000 de euro, fiecare, si un Fiat 124 Spider din 1973, un Chevrolet Silverado din 1977, dar si un elegant Mercedes decapotabil, model SL380, produs doar intre anii 1981-1985, fiind atat de popular incat a fost a doua cea mai lunga serie single produsa vreodata de Mercedes-Benz.

Pentru pretul de pornire de 5.000 de euro va fi scoasa la licitatie si „bijuteria albastraPontiac TransAm Firebird. Masina a fost produsa in 1987 intr-o editie limitata, avand motor de Corvette.

Iubitorii de masini pot testa pana pe 19 mai, data licitatiei, cele 6 modele rare, care sunt expuse la Palatul Cesianu-Racovita, iar ulterior pot depune oferte pentru piesele de colectie prin intermediul unui cont activ pe site-ul Artmark.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.