CONTRACTUL DE 75 MILIOANE LEI, FARA TVA, PENTRU CENTURA ALESD A FOST SEMNAT – Asocierea formata din Drum Asfalt si Trameco trebuie sa finalizeze drumul in 15 luni

Contractul pentru realizarea Centurii Alesd, din judet Bihor, a fost semnat de catre Mircea Malan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor, si Marius Marta, reprezentantul asocierii de firme care va executa lucrarile.

Varianta de Ocolire Alesd va fi realizata de asocierea formata din firmele Drum Asfalt si Trameco. Valoarea contractului este de 74,8 milioane lei, fara TVA.

Lungimea soselei de centura va fi de 5,8 kilometri si va asigura o noua ruta rapida de transport, scurtandu-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, in dreptul localitatii Alesd.

Centura intersecteaza si drumul judetean DJ 764 Beius – Alesd si il descarca de traficul greu cu marfuri provenind de la doua fabrici din zona.

La semnarea contractului au fost prezenti si Eugen Cecan, directorul regional al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj si primarul orasului Alesd, Ioan Todoca.

 „Prin realizarea acestei centuri, locuitorii din Alesd vor avea un oras mai linistit, mai putin poluat si mai sigur. In plus, cei care tranzitam orasul spre si dinspre Cluj si Salaj, vom petrece mai putine minute in trafic. Multumesc tuturor celor care au facut posibil acest moment al semnarii contractului de proiectare si executie: Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Primariei Alesd si colegilor de la Consiliul Judetean Bihor. In perioada imediat urmatoare vor fi desemnati si constructorii centurilor Sanmartin si Beius”, a spus Mircea Malan, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor.

Conform prevederilor contractuale, Drum Asfalt si Trameco vor avea la dispozitie un termen de 3 luni pentru serviciile de proiectare si 12 luni pentru executie.

Finantarea va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Proiectul se realizeaza in baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Judetean Bihor si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Exproprierile pentru acest proiect vor costa 5,76 milioane lei, pentru osuprafata totala de 130.755 mp.

Este vorba de 358 imobile situate pe raza localitatilor Lugasu de Jos, Alesd si Pestis, din judetul Bihor.

Pentru realizarea obiectivului de investitie ”Varianta ocolitoare a orasului Alesd”, indicatorii tehnico – economici au fost aprobati prin Hotararea Guvernului nr. 94/2022.

Articolul precedentPASAJUL BERCENI FACE UN MARE PAS INAINTE – Toate elementele principale ale tablierului metallic au fost montate
Articolul următorMASINA RARA, SCOASA LA LICITATIE – Masina primita cadou de Zoe Ceausescu se vinde cu numai 500 de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.