UNDA VERDE LA CONSTRUIT PE A3, INTRE NUSFALAU SI SUPLACU DE BARCAU – Contract de 384 de milioane de lei

Ministerul Transporturilor a emis a doua autorizatie de construire pentru Autostrada Transilvania din ultima saptamana, anume pentru lotul dintre Nusfalau si Suplacu de Barcau. Este vorba despre un tronson de autostrada cu o lungime de 14 kilometri in judetele Salaj si Bihor, constructor fiind compania Nurol Insaat Ticaret din Turcia care, de la momentul emiterii Ordinului pentru Inceperea Lucrarilor, are termen un an si jumatate pentru finalizarea lucrarilor.

Contractul valoreaza 384 de milioane de lei, spune ministrul Transporturilor, Catalin Drula.

UNDA VERDE LA CONSTRUIT PE A3, INTRE NUSFALAU SI SUPLACU DE BARCAU. Astazi am emis a doua autorizatie de construire pentru Autostrada Transilvania din ultima saptamana. Dupa tronsonul dintre Mihaiesti si Zimbor, acum a venit randul lotului dintre Nusfalau si Suplacu de Barcau sa avanseze”, scrie Drula, pe Facebook.

Pe cei 13,5 km ai subsectiunii Nusfalau – Suplacu de Barcau, denumita tehnic „3B5”, se vor construi: un nod rutier la Nusfalau, 7 pasaje, 5 poduri, o parcare de scurta durata si o descarcare provizorie prin sens giratoriu la Suplacu de Barcau.

Termenul de finalizare a lucrarilor este de un an si jumatate, iar contractul valoreaza 384 de milioane de lei”, mai spune el.

Exproprierile necesare sectorului Nusfalau – Suplacu de Barcau de pe Autostrada A3 Transilvania au fost aprobate in luna aprilie. Ministrul Transporturilor spunea atunci ca Autrostrada Transilvania devine acum o realitate dupa ce, prea multi ani s-a construit doar pe hartie.

Contractul pentru proiectarea s executia sectorului Nuşfalau – Suplacu de Barcau (abandonat de Bechtel) a fost semnat in 30 septembrie 2020 pentru 384 milioane lei si o garantie de 12 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.