COMPANIILE AERIENE CARE DECOLEAZA DE PE AEROPORTUL ARAD PRIMESC BANI – Consiliul Judetean Arad aloca un ajutor de stat de 1 milion de euro

INVESTITII DE 5 MILIOANE EURO IN AEROPORTUL ARAD – Calea de rulare va fi modernizata

Consiliul Judetean Arad anunta ca aloca 1 milion de euro pentru a sustine companiile aeriene care isi iau angajamentul ca vor opera curse regulate de pe Aeroportul Arad. Ajutorul per companie nu poate depasi suma de 600.000 de euro si va fi acordat in 2 transe, pana cel tarziu la data de 30 iunie 2023.

Consiliul Judetean Arad a aprobat astfel un proiect de hotarare privind schema de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii companiilor aeriene de pe Aeroportul Arad in contextul crizei economice generate de pandemia de COVID – 19, precum si documentele care trebuie depuse pentru solicitarea acordarii acestui ajutor.

Este un demers necesar pentru a veni in sprijinul operatorilor aerieni si al Aeroportul International Arad. Ne dorim ca prin aceasta masura sa sustinem mediul economic, dar si sa oferim noi oportunitati pentru investitii in economia judetului”, a declarat Razvan Cadar, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad.

Conform schemei de ajutor de stat, aprobata in prealabil de catre Comisia Europeana, beneficiarii masurii sunt companiile aeriene care se angajeaza sa opereze zboruri regulate de pe/catre Aeroportul Arad si indeplinesc criteriile de eligibilitate, printre care prezentarea unui plan de afaceri prin care se angajeaza sa opereze zboruri regulate din sau catre Aeroportul Arad pentru cel putin patru destinatii, cu o frecventa minima de 2 ori pe saptamana, pentru o perioada de cel putin 12 luni.

Bugetul total al schemei de ajutor de stat este de maximum 1.000.000 euro, suportat din bugetul Judetului Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.