FOSTUL CONSUL AL ROMANIEI LA NEW YORK, NUMIT IN CONDUCEREA TAROM – Catalin Dancu, la primul mandat. Fostului ministru Anca Boagiu i s-a prelungit mandatul

Avocatul Catalin Dancu, fost consul al Romaniei la New York (SUA), a fost numit administrator in Consiliul de Administratie al transportatorului aerian national Tarom. Decizia a fost luata in Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor (AGOA), din 18 aprilie 2022, arata un document consultat de ”Lumea Infrastructurii”.

Catalin Radu Dancu a fost numit administrator provizoriu in board-ul Tarom, pe o perioada de patru luni, cu posibilitate de prelungire pana la sase luni.

Dancu a fost numit in locul Valentinei Ruxandra Trandafir, iar mandatul este pana pe 5 septembrie 2022.

Au fost totodata prelungite si mandatele fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, si al Cristinei Barca pana pe 26 august 2022.

In cadrul aceleiasi sedinte au mai fost prelungite si mandatele lui Mirel Alexandru Marcu, pana la 9 iulie 2022, si lui Iulian Daniel Idolu, pana la 5 iulie 2022.

Indemnizatia acestora este de 12.500 de lei brut.

Situatia financiara a companiei Tarom s-a deteriorat constant in perioada 2016-2020, atat la nivelul rezultatului din exploatare, cat si la nivelul fluxului de numerar. Tarom estimeaza pierderi de 230,13 milioane lei in 2021, la jumatate fata de cele raportate in anul 2020, de 431,3 milioane lei.

Veniturile totale preconizate pentru 2021 sunt de 1,19 miliarde lei, aproape duble fata de 2020. De asemenea, potrivit scenariului standard, considerat cel mai realist, anul 2024 ar fi anul in care rutele ajung profitabile, iar anul 2023 ar fi anul in care fluxurile de numerar devin pozitive.

Articolul precedentCOMPLEXUL FEROVIAR BUCURESTI SE MODERNIZEAZA – CFR investeste 20 milioane lei in studiul de fezabilitate
Articolul următorCOMPANIILE AERIENE CARE DECOLEAZA DE PE AEROPORTUL ARAD PRIMESC BANI – Consiliul Judetean Arad aloca un ajutor de stat de 1 milion de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.