CAMPIA TURZII INITIAZA PROPRIUL SISTEM DE TRANSPORT PUBLIC LOCAL – Orasul isi cumpara sapte autobuze hibride cu peste 12 milioane lei

Campia Turzii marcheaza o premiera, prin initierea primului serviciu propriu de transport public local din municipiu. Municipalitatea a semnat un contract cu compania Solaris Bus & Coach si isi dezvolta propriul parc auto pentru transport public.

Solaris Bus & Coach, producator de vehicule electrice pentru transport public, a castigat o noua licitatie si a semnat contractul cu municipalitatea din Campia Turzii pentru livrarea a sapte autobuze hibride Solaris Urbino 10.5 Mild Hybrid, pana in luna septembrie a acestui an.

Valoarea totala a contractului se ridica la 12.390.000,00 de lei plus TVA.

Autobuzele Solaris comandate sunt dotate cu un sistem de propulsie hibrida in serie, constand dintr-un motor de electric de 35 kW/ Voith si un motor diesel de 187 kW, / Kummis care indeplineste standardele de emisii Euro 6. Una dintre caracteristicile principale ale sistemului propulsor este capacitatea sa de a recupera energia cinetica in timpul franarii. Aceasta este transformata apoi in energie electrica si stocata in supercondensatoare, dispozitivele sale de stocare a energiei fiind folosita ulterior la propulsia autobuzului.

Vehiculele vor fi, de asemenea, echipate cu functia Stop & Go care controleaza functionarea motorului. Datorita acestui sistem, motorul diesel se opreste complet atunci cand autobuzul stationeaza si usile se deschid si porneste din nou numai dupa ce supracondensatoarele raman fara energie. Acest lucru ii permite reducerea semnificativa a consumului de combustibil si emisiile de poluanti, in comparatie cu vehiculele conventionale.

Fiecare autobuz comandat are 10,5 metri lungime si poate transporta pana la 70 de pasageri, incluzand 27 de persoane asezate. Autobuzele au sisteme de incalzire si aer conditionat, porturi USB duale ce le permit reincarcarea dispozitivelor electronice in timpul calatoriei, un sistem de anunturi vocale, precum si panouri ce vor afisa informatii despre traseu, ore estimate ale calatoriei sau anunturi diverse.

Mai mult, vehiculele vor fi dotate cu un sistem de numarare a pasagerilor cu senzori amplasati la fiecare usa, care va permite operatorului de transport public sa adune date despre numarul de persoane care utilizeaza anumite rute. Potrivit companiei, cu datele obtinute se vor putea face optimizari ale transportului pe liniile respective.

In 2021, Solaris Bus & Coach a prezentat in premiera in Romania, in cadrul unui tur national, autobuzul pentru transport in comun Urbino 12 cu hidrogen, considerat avangarda tehnologica a vehiculelor pentru transportul public fara emisii nocive.

In prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite in transportul in comun din orasele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Brasov, Satu Mare, Galati, Baia Mare, Oradea, Medias, Targu Jiu, Reghin, Ploiesti, vehiculele electrice si hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmeaza sa fie livrate in urmatoarele 12 luni catre diferite municipalitati din Romania.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producatori din Europa de autobuze si troleibuze. In cei 25 de ani de existenta, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite in transportul public din sute de orase europene. In prezent, Solaris este lider de piata pe segmentul de e-mobilitate in transportul public, gratie gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator si autobuze hibrid livrate. In septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alaturat grupului spaniol CAF.

Articolul precedentA7 INTRA IN LICITATIE – CNAIR cauta constructor pentru A7 Buzau-Focsani. Autostrada Moldovei este cel mai mare proiect de infrastructura finantat prin PNRR
Articolul următorLA PASAJUL OLTENITEI INCEPE ASAMBLAREA TABLIERULUI METALIC – Este cel mai scump pasaj care se ridica pe centura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.