CNAIR A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU CONSTRUCTIA PODULUI DE LA COSMESTI – Noul pod peste Siret costa peste 146 milioane lei

CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția podului nou de la Cosmesti, de peste Raul Siret, iar castigator este un consortiu de firme romanesti.

Valoarea contractului este de 146.498.575,53 lei fara TVA.

Contractul este finantat din fonduri externe nerambursabile.

”Marti, 19.04.2022, a avut loc la sediul CNAIR semnarea contractului avand ca obiect: PROIECTARE ȘI EXECUTIE ,,Podul nou de la Cosmesti, peste Siret, pe DN 24 km 7+620 (inclusiv varianta de drum nou de circa 5,6 km)”, intre autoritatea contractanta si asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL (lider al asocierii) – SC TEHNOSTRADE SRL”, anunta CNAIR.

Durata de execuție este de 24 luni, care include: 5 luni perioada de proiectare si 19 luni perioada de executie lucrari, care incepe sa curga de la data obținerii autorizatiei de construire.

Durata perioadei de garantie este de 120 luni, conform ofertei antreprenorului.

Achizitia are ca scop realizarea unui pod rutier nou peste raul Siret si a unui pasaj peste calea ferata, pe un traseu diferit decat cel actual. Obiectivul general al proiectului este realizarea unui sector de drum care sa asigure circulatia rutiera in conditii de siguranta si confort, la exigentele actuale ale unui drum national european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.