CONTRACTUL PENTRU CENTURA SANMARTIN A FOST SEMNAT – Soseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri si costa 149 milioane lei fara TVA

Contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor la Centura Sanmartin a fost semnat, anunta Consiliul Judetean Bihor. Documentul a fost parafat la sediul Consiliului Judetean Bihor de catre Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor, si Calin Roman, directorul Erbasu Transilvania.

Licitatia a fost castigata de asocierea formata din CONSTRUCTII ERBASU (Leader), DRUMURI ORASENESTI S.A., PROCONS GROUP, VÁHOSTAV – SK.

Conform ofertei depuse, valoarea proiectului este de 148.940.166 lei, fara TVA.

Soseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adauga bretelele rutiere de legatura de peste 2 kilometri.

Latimea drumului va fi de 10 metri, cu doua benzi de circulatie, cate una pe sens. De-a lungul acestuia este prevazuta o pista de biciclete cu o latime de 3 metri.

La semnarea acestuia au participat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Eugen Cecan, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Mircea Malan, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, si Sanda Bogdan, sefa Biroului Drumuri Judetene din Directia Tehnica a Consiliului Judetean Bihor.

Autoritatea judeteana si constructorul au convenit reducerea termenului pentru proiectarea si executia centurii de la 17 la 14 luni. Termenul pentru lucrarile propriu-zise este de 12 luni.

Proiectantul ar trebui sa finalizeze proiectul tehnic in doua luni, iar in luna august a acestui an ar urma sa inceapa lucrarile. Multumesc Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere si Primariei Sanmartin pentru parteneriat”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Incep lucrarile la centura Alesd

De asemenea, incep lucrarile la Centura Alesd.

Vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor, Mircea Malan, a anuntat ca a semnat ordinul de incepere a lucrarilor la noul drum care va ocoli orasul Alesd. Executia lucrarilor, potrivit contractului, este de 12 luni.

Lungimea soselei de centura va fi de 5,8 kilometri si va asigura o noua ruta rapida de transport, scurtandu-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, in dreptul localitatii Alesd.

Centura intersecteaza si drumul judetean DJ 764 Beius – Alesd si il descarca de traficul greu cu marfuri provenind de la doua fabrici din zona.

Proiectul este finantat din fonduri europene.

Varianta de Ocolire Alesd va fi realizata de asocierea formata din firmele Drum Asfalt si Trameco. Valoarea contractului este de 74,8 milioane lei, fara TVA.

Conform prevederilor contractuale, Drum Asfalt si Trameco vor avea la dispozitie un termen de 3 luni pentru serviciile de proiectare si 12 luni pentru executie.

Finantarea va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Proiectul se realizeaza in baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Judetean Bihor si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Exproprierile pentru acest proiect vor costa 5,76 milioane lei, pentru osuprafata totala de 130.755 mp.

Este vorba de 358 imobile situate pe raza localitatilor Lugasu de Jos, Alesd si Pestisdin judetul Bihor.

Pentru realizarea obiectivului de investitie ”Varianta ocolitoare a orasului Alesd”, indicatorii tehnico – economici au fost aprobati prin Hotararea Guvernului nr. 94/2022.

Articolul precedentSE LUCREAZA IN FORTA LA DRUMUL EXPRES CE LEAGA ORADEA DE AUTOSTRADA A3 – Lucrarile depasesc 130 milioane euro
Articolul următorMINISTERUL TRANSPORTURILOR PREGATESTE UN NOU AJUTOR PENTRU AEROPORTURI – Sase aeroporturi ar putea primi 21 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.