PIERDERI URIASE DE 4,1 MILIARDE DOLARI PENTRU QATAR AIRWAYS – Una dintre cele mai mari companii aviatice a inregistrat pierderi “extinse” din cauza COVID. Mai putini pasageri transportati si avioane tinute la sol

Qatar Airways a raportat pierderi pentru al patrulea an consecutiv, in timp ce grupul a trecut printr-un „an provocator” pe fondul pandemiei Covid-19 si a suportat taxe de depreciere privind aeronavele tinute la sol, scrie publicatia The National News.

Grupul de companii aeriene de stat si-a dublat pierderile anuale la 14 miliarde de riali (4,1 miliarde dolari) in anul fiscal incheiat la 31 martie, comparativ cu o pierdere de 7 miliarde riali in anul anterior, dupa ce pandemia a generat o pierdere „extinsa” a traficului de pasageri si a veniturilor.

Veniturile totale ale grupului au scazut cu 42,6% fata de anul anterior, pana la 29 miliarde de riali, deoarece compania a transportat mai putini pasageri. Qatar Airways a rezervat o taxa unica pentru depreciere de 8,4 miliarde de riali, legata de ramanerea la sol a flotei de 10 Airbus A380 si 16 A330 ale companiei aeriene, arata un comunicat al companiei.

Transportatorul a primit, de asemenea, o injectie de capital de 11 miliarde de riali de la actionarul sau, Guvernul din Qatar, pentru a „sprijini continuitatea afacerii”, mai informeaza compania.

Institutia noastra nu a primit subventii sub forma de sprijin salarial sau subventii”, se mentioneaza in comunicat.

Qatar Airways a transportat 5,8 milioane de pasageri in anul fiscal, in scadere cu 82% fata de 32,4 milioane in urma cu un an. Veniturile per pasager au scazut cu 78% fata de anul anterior, ajungand la 7,97 miliarde de riali de la 37 miliarde riali.

Forta de munca a companiei aeriene s-a redus la 36.707 de angajati, in scadere de la 50.110 de persoane cu un an mai devreme, personalul sau avand o reducere temporara a salariului cu 15%, a spus acesta.

Compania aeriana zboara in prezent catre peste 140 de destinatii, din 33 de orase in timpul pandemiei Covid-19.

Qatar Airways a lansat noua destinatii noi, inclusiv Abidjan in Coasta de Fildes, Abuja in Nigeria, Accra in Ghana, Brisbane in Australia, Harare in Zimbabwe, Luanda in Angola, Lusaka in Zambia precum si zboruri in SUA catre San Francisco si Seattle.

Activitatea sa de marfuri aeriene a inregistrat o crestere de 4,6% a tonelor de marfa gestionate fata de anul fiscal precedent, cu 2.727.986 tone manipulate in 2020/21. Drept urmare, veniturile din transportul aerian de marfuri s-au dublat.

Articolul precedentCNAIR MAI ASTEAPTA O OFERTA – Licitatia de 1 miliard de euro pentru constructia autostrazii Sibiu-Pitesti, prelungita pentru a doua oara
Articolul următorCERERE MARE PENTRU ZBORURI SPRE AMERICA DE NORD – Pretul unui bilet porneste de la 550 euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.