PASAJ DE 78 MILIOANE LEI LA CLUJ – Indicatorii economici pentru pasajul din zona Parcului Tetarom III au fost aprobati

Consiliul Judetean Cluj a aprobat indicatorii economici pentru realizarea pasajului din zona Parcului Tetarom III.

Reunit in sedinta ordinara, Consiliul Judetean Cluj a aprobat luni, 31 octombrie, indicatorii tehnico-economici in vederea realizarii pasajului de legatura intre DN1C si Parcul Industrial Tetarom III, peste calea ferata, in scopul asigurarii unui acces facil si sigur.

Totodata, plenul Consiliului Judetean a fost de acord cu punerea la dispozitia Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a Studiului de fezabilitate si a avizelor aferente, in scopul demararii procedurii pentru realizarea obiectivului de investitii “Pasaj de legatura intre DN 1C si Parcul Industrial Tetarom”.

Cu o valoare estimata la 78.135.450 lei, investitia urmeaza a fi asigurata prin fonduri PNRR, accesate de CNAIR.

Ne dorim materializarea cat mai rapida a acestui proiect, motiv pentru care am decis aprobarea indicatorilor si punerea la dispozitia CNAIR a studiului de fezabilitate impreuna cu avizele. Scopul investitiei este de a rezolva problemele de trafic care se creeaza la intersectia in cauza si de a fluidiza circulatia pe acel sector extrem de circulat”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Consiliul Judetean doreste, astfel, atat fluidizarea traficului pe DN 1C, in zona Parcului Industrial Tetarom III, cat si reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau/si cu pagube materiale s.a.

In ceea ce priveste traficul, valorile inregistrate pe DN1C au crescut constant in ultimii ani, sectorul de drum atingandu-si limitele pentru care a fost proiectat, fiind necesara luarea unor masuri concrete si imediate de decongestionare a traficului, inclusiv prin crearea unei legaturi continue spre drumul judetean 109D, fara a interfera cu circulatia feroviara.

Articolul precedentLICITATIE PENTRU PROGRAMUL JUDETEAN DE TRANSPORT DIN IASI – Contractul estimat se ridica la 1,24 miliarde lei fara TVA
Articolul următorCONTROL LA ROMAERO – Ministrul Economiei verifica toate contractele incheiate de companie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.