EXPROPRIERI DE MILIOANE PENTRU AUTOSTRADA DE CENTURA – Ministerul Transporturilor cere bani in plus

Ministerul Transporturilor vrea sa suplimenteze cu 2,39 milioane lei suma prevazuta pentru acest an privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata care se afla in coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Autostrada de centura Bucuresti, sector Centura Sud km 52+770-km 100+900”, pe raza localitatilor Vidra, Jilava, 1 Decembrie, Darasti-Ilfov, Magurele, Bragadiru, Domnesti, Ciorogarla si Cornetu din judetul Ilfov si Gradinari si Joita din judetul Giurgiu.

Dupa receptionarea de catre A.N.C.P.I./O.C.P.I.a documentatiilor cadastrale individuale, anumite date de identificare ale imobilelor supuse exproprierii conform anexei nr. 2 a Hotararii Guvernului nr. 675/2020, au suportat modificari, in ceea ce priveste, suprafata de expropriat, categoria de folosinta sau pozitionarea intravilan / extravilan. Diferentele sus mentionate sunt rezultatul masuratorilor din teren si ale documentelor care au stat la baza realizarii documentatiilor cadastrale. Astfel, pentru un numar de 13 imobile, cuprinse in anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 675/2020, ca urmare a suprapunerii planurilor parcelare peste coridorul de expropriere au rezultat diferente ale suprafetelor cuprinse in Anexa nr. 2 la Hotararea antementionata fata de suprafetele rezultate din masuratorile cadastrale si diferente de categorie de folosinta, pozitionare intravilan / extravilan. Totodata, ca urmare a intocmirii documentatiilor cadastrale la unele dintre cele 13 imobile au rezultat si modificari ale numelui si/sau proprietarilor, in sensul identificarii unora dintre acestia care initial, in baza informatiilor oferite de catre unitatile administrativ – teritoriale, erau neidentificati, sau au fost identificati mostenitorii legali ai proprietarilor initial identificati„, arata un proiect de Hotarare a Guvernului, publicat in dezbatere de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

In proiect se arata ca diferenta dintre suma de 5,96 milioane lei, consemnata initial si suma de 4,81 milioane lei rezultata conform noului raport de evaluare este de 1,14 milioane lei, suma care devine disponibila si care va fi utilizata pentru exproprierea imobilelor si a constructiilor nou identificate.

Pentru justa despagubire a constructiilor aflate pe terenurile supuse procedurii de expropriere cuprinse in anexa nr. II la Hotararea Guvernului nr. 675/2020, nou identificate, este necesara suma de 5.256 lei. Pentru justa despagubire a imobilelor (teren cu sau fara investitii) nou identificate aflate in cadrul coridorului de expropriere, identificate la punctul III, este necesara suma de 3.537.497 lei. Astfel, pentru justa despagubire a imobilelor de la punctele II si III este necesara suma totala de 3.542.754 lei, iar suma devenita disponibila de la punctul I, respectiv valoarea de 1.147.248 lei nu acopera suma necesara, motiv pentru care suma din Hotararea Guvernului nr. 675/2020 este necesar a fi suplimentata prin prezentul proiect de act normativ, in vederea efectuarii justelor despagubiri, cu suma totala de 2.395.505 lei aceasta fiind in conformitate cu textele de lege sus-mentionate si reiese ca urmare a identificarii cadastrale si a constructiilor aferente fiecarui imobil in parte, dupa caz„, mai arata documentul.

Valoarea aferenta despagubirii pentru imobilele prevazute in proiectul de Hotarare a Guvernului rezulta din raportul de evaluare intocmit in luna martie 2021, de catre evaluatorul autorizat ANEVAR, Gradinaru Nicolae, se arata in proiect.

Articolul precedentCUM VA CIRCULA METROUL DE PASTE – Metrorex anunta programul trenurilor
Articolul următorOPERATIONALIZAREA CNIR INTRA IN LINIE DREAPTA – Ministerul Transporturilor lanseaza in dezbatere publica statutul noii companii de infrastructura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.