CNAIR MAI ASTEAPTA O OFERTA – Licitatia de 1 miliard de euro pentru constructia autostrazii Sibiu-Pitesti, prelungita pentru a doua oara

CNAIR anunta o noua prelungire a termenului de depunere a ofertelor pentru “Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 2: Boita – Cornetu”, pana la data de 20 octombrie.CNAIR deja decalase o data termenul, cand a anuntat pe 20 septembrie ca ofertele urmau a fi depuse pe 30 septembrie.

La termenul de 20 octombrie 2021 vor depune oferte doar cele 6 firme precalificate de CNAIR in etapa 1 a acestei proceduri de licitatie restransa. Sase asocieri de constructori din Turcia, Grecia, Italia, Spania si Austria s-au precalificat pentru evaluarea finala la licitatie si ar fi trebuit sa-si depuna ofertele pe 30 septembrie.

CNAIR SA a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achizitie publica Proiectare si Executie “Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 2: Boita – Cornetu”,pana la data de 20.10.2021, ora 15:00„, anunta CNAIR.

Licitatia CNAIR are o componenta de precalificare pentru constructorii care vor depune oferte, iar ofertele vor fi adjudecate pe baza celui mai bun raport calitate – pret, componenta financiara contand 50%.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 8 decembrie 2020 licitatia pentru proiectarea si executia sectiunii 2 Boita – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitesti. Pana la termenul limita din 16 februarie 2021, au fost depuse 11 candidaturi pentru tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins intre Boita si Cornetu, ultimul din cele cinci din Autostrada Sibiu – Pitesti care a fost scos la licitatie.

Pe 23 iulie CNAIR anunta ca sase asocieri de constructori din Turcia, Grecia, Italia, Spania si Austria s-au precalificat pentru evaluarea finala la licitatie.

1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

2. ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S.

3. ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER S.p.A.

4. ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA

5. IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A.

6. ASTALDI SPA

Reiteram ca aceasta prelungire s-a acordat ca urmare a solicitarilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel incat aceasta sa fie proporţionala cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunostinta operatorilor economici prin clarificarile publicate„, precizeaza CNAIR.

Prin aceasta prelungire, CNAIR are in vedere asigurarea unei maturitati a ofertelor ce vor fi depuse raportat la complexitatea obiectivului de investitie.

Contractul „Proiectare si Executie Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 2: Boita – Cornetu„, o sectiune din A1 de circa 31,33 km lungime, a fost scos la licitatie in decembrie 2020.

Valoarea estimata a contractului scos la licitatie este intre 4.635.473.646 lei fara TVA si 5.268.944.216 lei fara TVA.


Contractul are un termen de 24 luni pentru perioada de proiectare, 64 luni pentru perioada de executie si cel putin 60 luni pentru perioada de garantie a lucrarilor.

Tronsonul de 31,33 de km presupune constructia a 7 tuneluri cu o lungime totala de peste 4,9 km, 27 viaducte, 22 poduri, un ecoduct de circa 210 metri lungime in zona Lazaret si alte cateva sute de lucrari de consolidare, sustinere si structuri de stabilizare.

Stabilirea amplasamentului autostrazii pe acest sector ridica probleme complexe atat de ordin tehnico-economic, cat mai ales privind impactul asupra mediului.

Alegerea unui traseu in aceasta zona a fost conditionata de mai multi factori, precum: configuratia terenului, structura geologica, reteaua hidrografica, amenajarile hidroenergetice existente sau in curs de realizare, localitati, cai de comunicatii (in special DN 7 si CF 201 Ramnicu Valcea – Sibiu).

Sectorul Boita – Racovita (Cornetu) se finalizeaza inaintea nodului rutier propus pentru a face legatura cu DN 7 prin DJ 703M (Curtea de Arges – Cornetu).

Din punct de vedere al amplasarii, sectorul Boita – Cornetu se afla pana la km 25+222 (20+300) pe teritoriul administrativ al judetului Sibiu si sectiunea km 25+222 (20+300) – km.40+200/44+500 (39+578.31) pe teritoriul administrativ al judetului Valcea.

Articolul precedentMINI-AUTOBUZELE DE LA CLUJ RAMAN IN GARAJ – Proiectul Pilot al Primariei Cluj a fost amanata dupa ce licitatia a fost anulata pe motiv ca ofertele erau “inacceptabile si/sau neconforme”
Articolul următorPIERDERI URIASE DE 4,1 MILIARDE DOLARI PENTRU QATAR AIRWAYS – Una dintre cele mai mari companii aviatice a inregistrat pierderi “extinse” din cauza COVID. Mai putini pasageri transportati si avioane tinute la sol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.