ARMATA SUA CUMPARA ELICOPTERE DE LA AIRBUS – 18 elicoptere vor fi livrate in total

Airbus Helicopters a livrat primul UH-72B, cea mai recenta versiune a elicopterului sau Lakota, Garzii Nationale a Armatei SUA de la unitatea de productie din Columbus, Mississippi. Aceasta este prima livrare din cele 18 elicoptere UH-72B Lakota comandate in prezent pentru a sprijini misiunile critice ale Garzii Nationale.

Odata cu adaugarea modelului UH-72B Lakota in flota noastra, armata SUA isi sporeste capacitatea de a salva vieti, de a proteja comunitatile si de a oferi ajutor in cazul unui dezastru, exact atunci cand este cea mai mare nevoie de aceasta. Elicopterul Lakota este un element de baza al armatei de mai bine de 15 ani si asteptam cu nerabdare sa beneficiem de cele mai recente tehnologii si performante pe care le va oferi cea mai noua varianta 72B, fara costuri suplimentare de cercetare si dezvoltare pentru armata„, a declarat colonelul Calvin Lane, manager de proiect al Armatei SUA pentru elicopterele utilitare.

UH-72B este cea mai recenta versiune a elicopterului utilitar usor al armatei, deja recunoscut ca fiind cea mai populara aeronava comerciala de serie, de la prima atribuire a contractului Lakota in 2006.

Armata profita de avantajele unui program comercial de tip COTS, primind imbunatatiri si consolidari ale produsului prin evolutia aeronavei, fara a investi bani guvernamentali in dezvoltarea acestor capacitati.

Avand la baza modelul H145, UH-72B incorporeaza tehnologii care sporesc atat siguranta, cat si performantele de zbor. Are rotor principal cu cinci pale, rotor spate de tip Fenestron, motoare Safran Arriel 2E si suita de avionica Helionix proiectata de Airbus. Suita Helionix prevede un pilot automat dual-duplex avansat, in patru axe, pentru a asigura anvelopa de zbor si protectia in situatiile over-limit, decolarea automata si abordarile zborului la punct fix complet cuplat.

Echipele noastre din Mississippi, printre care se numara insusi veterani ai Armatei SUA si ai Garzii Nationale, sunt mandre sa construiasca si sa livreze prima aeronava din aceasta noua versiune Lakota in sprijinul misiunilor esentiale ale armatei care protejeaza si servesc tara noastra”, a declarat Scott Tumpak, vicepresedinte responsabil pentru programele de elicoptere militare Airbus in SUA.

Cu aproape 10 configuratii diferite disponibile, Lakota ofera performante dovedite, fiabilitate operationala remarcabila si adaptabilitate de neegalat pentru un spectru larg de misiuni militare.

Airbus Helicopters construieste Lakota la unitatea sa de productie din Columbus, Mississippi, care are o forta de munca de aproape 250 de angajati, formata in proportie de 40% din veterani americani.

Articolul precedentTRENURI SCOASE DIN CIRCULATIE INTRE GARA DE NORD SI OTOPENI – CFR opreste trenurile cate 2 ore pe zi pentru lucrari „in vederea imbunatatirii conditiilor de circulatie”
Articolul următorAUTOSTADA A8, FAZA PE LANTURI – Presedintele CJ Suceava trece la amenintari: „Trebuie sa-i spunem premierului Citu ca e la Iasi. Eu sunt nemultumit de problema A8. Cu lanturile ma leg si pentru A8 si pentru A7”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.