REPUBLICA MOLDOVA REABILITEAZA DRUMURILE LA GRANITA CU UCRAINA – 40 km de drum din nord-estul tarii intra in reparatie

O companie din Turcia si una din Republica Moldova vor participa la proiectul de reabilitare a drumului Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina. Tronsonul de drum supus reabilitarii are o lungime de aproximativ 40 km, transmite Moldpres.

La evenimentul de lansare a lucrarilor a participat presedintele Maia Sandu, care a subliniat rolul esential al acestui proiect in dezvoltarea economica a Moldovei.

Compania ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia este responsabila pentru a executa lucrarile. 

Potrivit institutiei de stat ”Administratia de Stat a Drumurilor” (ASD), principalele lucrari prevazute in cadrul proiectului includ: reabilitarea carosabilului existent, inclusiv largiri (o banda suplimentara pentru camioane grele); amenajarea acceselor laterale si a unui sens giratoriu; constructia unui zid de sprijin si a sistemelor de drenaj; amenajarea liniilor electrice, cablurilor de comunicatii subterane si a canaliztrii; implementarea masurilor de sporire a sigurantei rutiere, si altele.

Supervizarea executiei lucrarilor si asigurarea respecttrii standardelor si calitatii impuse vor fi gestionate de catre o companie din Italia.

Cu sprijinul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, acest proiect va imbunatati accesibilitatea catre regiunea Soroca si frontiera cu Ucraina, dar si infrastructura rutiera din Republica Moldova, contribuind la dezvoltarea economica in regiune, anunta ASD.

Republica Moldova a primit in decembrie 2022 un imprumut additional de la BERD in valoare de 100 de milioane de euro pentru repararea mai multor drumuri, intre care si cel dintre Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina.

Articolul precedentINCEPE PROIECTAREA DRUMULUI DE MARE VITEZA DOMASNEA-CARANSEBES – Contractul de peste 22 milioane lei a fost castigat de proiectanti romani. Sunt semnate 3 din cele 4 contracte pentru proiectarea drumului de mare viteza Filiasi-Lugoj
Articolul următorSURPRIZA FRUMOASA PE SANTIERUL AUTOSTRAZII CURTEA DE ARGES – PITESTI – Antreprenorul Webuild este mobilizat pe tot santierul. Lucrarile au ajuns la 50%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.