BLUE AIR ISI MARESTE FLOTA – Inca 9 aeronave de tip 737 MAX vor intra in flota companiei pana la sfarsitul anului 2022

Operatorul aerian Blue Air a anuntat ca primeste in flota sa cea de-a patra aeronava BOEING 737-8 MAX de ultima generatie. Toate cele patru aeronave noi au fost aduse in Romania in ultimele sase luni ale acestui an, prima venind in 1 aprilie 2021.

Blue Air va mai primi in flota inca 9 aeronave de tip 737 MAX pana la sfarsitul anului 2022.

Blue Air este singurul operator aerian roman care opereaza zboruri comericale cu un avion de tip 737-8 MAX.

Blue Air anunta intrarea in serviciul operational a noii aeronave de tip Boeing 737-8 MAX, inmatriculata YR-MXD. Blue Air a receptionat astazi cea de-a 4-a aeronava Boeing 737-8 MAX in cadrul flotei sale, dupa ce acum o saptamana a sosit cea de-a 3-a aeronava de acelasi tip„, informeaza compania.

Noua aeronava Boeing 737-8 MAX, inmatriculata YR-MXD, va intra in serviciul operational vineri, 10 septembrie 2021, operand prima cursa cu pasageri pe ruta Bucuresti Otopeni – Amsterdam si Bucuresti – Milano Linate.

Aeronavele MAX opereaza zboruri catre cele mai atractive destinatii ale Blue Air – Milano Linate, Londra Heathrow, Amsterdam, Barcelona, Lisabona si Paris Charles de Gaulle.

Familia 737 MAX este conceputa pentru a oferi cea mai mare flexibilitate, fiabilitate si eficienta din clasa sa. Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producatorului Boeing, oferind tehnologie de ultima generatie, sustenabilitate si un grad de confort exceptional (scaune confortabile, incarcator USB, priza, cuier, tetiere reglabile)„, anunta compania.

737 MAX inregistreaza o reducere cu 16% a emisiilor de carbon si a consumului de combustibil si un nivel de zgomot cu 40% mai mic comparativ cu predecesorul sau 737NG.

737-8 MAX este mai sustenabil, mai silentios si mai prietenos cu mediul, ofera costuri reduse de operare si de mentenanta si reprezinta pilonul principal al strategiei Blue Air de reinnoire a flotei si de garantare a competitivitatii sale pe termen lung„, spn reprezentantii companiei.

Compania incearca sa depaseasca greutatile intampinate in pandemie si a lansat deja rutele noi pentru sezonul de zbor 2022, dela destinatii de relaxare la soare si plaja pana la cele mai cautate destinatii ale momentului si evadari in cele mai frumoase insule mediteraneene.

„Primirea in flota a celor 4 MAX-uri reprezinta momentul de restart al Blue Air in cadrul planului sau de reconstructie dupa criza fara precedent care a marcat aviatia in contextul pandemiei de COVID-19”, precizeaza compania aeriana.

Mai mult, Blue Air se concentreaza acum pe optimizarea experientei de calatorie.

Blue Air urmeza sa se listeze la Bursa de la Londra printr-un procedeu numit preluare inversa, mai rapid decat o listare clasica. Compania spera sa atraga 250 de milioane de euro prin listarea la bursa, bani care vor fi folositi pentru schimbarea si extinderea flotei, de la 15 avione, la 50 modele Boeing 737 MAX. 99,99% din capitalul social al Blue Air Aviation SA este detinut de Airline Invest SA, detinuta de Teodor-Cristian Rada, iar restul de fratele acestuia, Mihai Catalin Rada. Blue Air a fost fondata in 2004 si a inregistrat un profit inainte de taxe de 6,75 milioane de euro pentru anul financiar incheiat la 30 septembrie 2019.

Blue Air are o echipa formata din peste 1.000 de angajati. Compania opereaza avioane tip Boeing 737. In cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri si a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificata IATA Operational Safety Audit (IOSA) de catre International Air Transport Association (IATA) pentru standarde exceptionale de operare si este membra cu drepturi depline IATA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.